Sonja Selene

Sonja Selenen musiikissa yhdistyvät iskelmä, rock ja maailmanmusiikki ainutlaatuisella tavalla. Tarinat sitovat kappaleet vieden kuulijan leikkisästi katsomaan ihmisyyttä pyrkimättä kaunisteluun. Sonja Selene luo musiikillaan pohjan, jonka äärelle voi pysähtyä kokemaan ihmisyyttä kokonaisvaltaisesti. Teksteissä nousee esille ihmissuhteiden kiemurat, itseksi kasvamisen haasteet, sekä käsitellään yhteiskunnassamme vallitsevaa puutteellista tasa-arvoa. Vaikeita teemoja värittävät ilo ja toivo. Musiikissa kuuluu omakohtaiset tarinat sekä juuret. Helmi Levyt julkaisee Sonja Selenen debyyttialbumin keväällä 2025.

Iron Country Sisters

Iron Country Sisters on helsinkiläinen siskotrio, jonka englanninkielisessä musiikissa kaikuu perinteisen ja modernin americanan vaikutus. Bändin omaleimainen soundi nojaa vahvaan tulkintaan ja sielukkaisiin kolmiäänisiin lauluharmonioihin, jotka ovat hioutuneet lapsesta asti yhdessä laulamisen tuloksena. Siskosten persoonalliset lauluäänet soivat yhdessä upeasti jokaisen toimiessa vuorollaan myös solistina.

Iron Country Sisters julkaisee toisen kokopitkän albuminsa syksyllä 2024. Albumin kappaleet käsittelevät mm. luopumista, ystävyyttä ja yhteiskunnan normeista vapautumista. Albumi soi juurevana ja raikkaana, ja sillä vuorottelevat pelkistetyt tunnelmat sekä bändisoitto.

Discografia:
The Blue Hidden In (2019)

Jytää ja iskelmää

Jytää ja iskelmää on maan kuumin suomidiskoklubi. DJ Arttu Seppänen on kiertänyt vuosien ajan ympäri Suomea etsimässä kirpputoreilta kotimaisia iskelmävinyylejä. Illasta tekee ainutlaatuisen kaikki erikoiset ja harvinaiset levyt, joita ei voi kuulla missään muodossa edes netissä. Jytää ja iskelmää yhdistää nämä kotimaisen iskelmän outoudet ja erikoisuudet kaikkien tuntemiin ikivihreisiin.

Seppänen on myös kotimaiseen popmusiikkiin perehtynyt journalisti ja levyjen välissä hän kertoo kappaleiden erikoisia taustatarinoita. Vuosien tutkimus- ja keräilytyön tuloksena on syntynyt vastustamaton ja hurmoksellinen tanssi-iltama, joka kerää tupia täyteen ympäri Suomea. Tällaista iltaa et koe missään muualla.

Jytää ja iskelmäässä on kyse katoavan kansankulttuurin ylläpidosta ja kaurismäkeläisen utopian luomisesta edes yhden illan ajaksi. Vanha kotimainen iskelmä on tehty kuultavaksi vinyyliltä. Ja se on tehty tanssittavaksi.

Timo Kämäräinen

Timo Kämäräinen on monipuolinen musiikintekijä, joka tunnetaan etenkin moniulotteisesta kitarismistaan. Kämäräinen on myös kirjoittanut paljon lauluja ja säveltänyt instrumentaalimusiikkia. Kämäräinen on uransa aikana toiminut monipuolisesti freelancerina tyylisuuntien ulottuessa aina rockista modernin jazzin kautta nykymusiikkiteoksiin isojen orkesterien kanssa.

Timo Kämäräinen on kirjoittanut musiikkia myös muille ja toiminut taiteellisena tuottajana useilla äänitteillä. Teatterimusiikkia Kämäräinen on tehnyt muun muassa kolmeen Kristian Smedsin näytelmään. Viimeisin Kämäräisen teatteritöistä oli Suomen Kansallisteatterissa esitetty, ylistäviä arvioita kerännyt Samuli Reunasen ohjaus ”Hamlet”, johon Kämäräinen sävelsi ja esitti musiikin.  Musiikillisen panoksen lisäksi Kämäräinen näytteli Horation roolin. Hän on säveltänyt musiikkia myös elokuviin ja tv-sarjoihin.

Monessa liemessä keitetty monitaituri Timo Kämäräinen on D.O.P.A. -yhtyeellä julkaisemassa uutta musiikkia. Pitäkää vastaanottimet auki!

Saga Mast

Saga Mast on popin ja rockin välimaastossa viihtyvä artisti ja lauluntekijä. Mast julkaisi Rakastan draamaa -debyyttialbuminsa keväällä 2023.

Mastin kappaleet ovat aseistariisuvia kasvutarinoita, joissa kompastelua, virheitä ja keskeneräisyyttä tarkastellaan ilman häpeää.

Mast on sielultaan analoginen rock-mimmi, joka on kasvanut muusikoksi pianon ja sellon ääressä. Keikoilla hän tuo musiikkinsa esiin bändinsä kanssa väkevästi omaperäisillä sovituksillaan, joissa on sekä haavoittuvuutta että mahtipontista draamaa. 
Live-esiintyjänä Mast on pitelemätön rokkari. Osan kappaleistaan hän kuitenkin riisuu intiimeiksi tunnustuksiksi niin, että sielu näkyy hiusmurtumia myöten.

Discografia:
Rakastan draamaa (2023)

Awake Again

Awake Again on nelihenkinen vaihtoehtometalliyhtye, joka musiikissaan yhdistelee pelottomasti metallia, post-hardcorea, sekä pop-elementtejä. Live-esiintymisissään bändi maustaa tarttuvia kappaleitaan ylitsepursuavalla energialla ja villillä esiintymisellä. Keikkalavoja yhtye on ehtinyt jo kiertää uransa aikana roimasti ja takana on jo muun muassa Ruisrock, sekä Saksan Wacken Open Air Festival osana Wacken Metal Battle -kisan finaalia.

Yhtyeen debyyttialbumi No Matter How The World Turns julkaistiin vuonna 2022 ja se sai osakseen erinomaisia arvioita kotimaisissa musiikkimedioissa.

Yhtye on vuosien saatossa hitsautunut tiiviiksi paketiksi, joka yhdistelee upealla tavalla lumoavia melodioita, alkukantaista raivokkuutta, sekä koskettavaa kauneuttakin.
-Imperiumi, 9.5.2022

Kaikkiaan yhtyeen musiikkia on kuunneltu suoratoistopalveluissa jo yli kuusi miljoonaa kertaa. Keväällä 2024 yhtyeeltä on odotettavissa uusi EP, joka sisältää jo julkaistut singlet ENEMY ja EVEN THE DEAD FISH CAN SWIM UPSTREAM.


Discografia:
No Matter How The World Turns (2022)

Hene Jääsalo

Helsinkiläinen artisti, laulaja ja lauluntekijä Hene Jääsalo julkaisi hempeästi rokkaavan debyyttisinglensä ’Steariinia’ perjantaina 15.9. Vuonna 2022 Universal Musicille kiinnitetty artisti tunnetaan myös rockyhtye Prettyn solistina. Sooloprojektin musiikki tulee kuitenkin eroamaan yhtyeen tuotannosta.

”Kun alotin tän sooloproggiksen niin halusin tehä musiikkia eri tavalla kuin mihin olin aiemmin tottunut, rauhassa ja itsekseni poissa melun keskeltä. 99% kappaleista teen akustisella kitaralla himassa sohvan reunalla istuen. Mulla on yleensä tarkka visio studiolle mennessä, mutta tietenkin biisi löytää lopulliseen muotoonsa vasta kokeilemalla. Mun tuleva single yhdistelee eri ihmisten tarinoita, joita on matkan varrella tullut vastaan. Niin läheisiä, tuttuja kuin tuntemattomia ihmisiä, jotka elää niiden pään sisällä ja päätyy olemaan hukassa”, Hene Jääsalo kommentoi.

Tulevat melankoliset, tummanpuhuvat ja melodiset kappaleet ovat artistin itsensä säveltämiä ja sanoittamia. Luvassa on taitavia lyriikoita ja ajatuksia herättävää musiikkia. Artistin ensimmäinen soolokeikka Helsingin Semifinalissa oli jo ennakkoon loppuunmyyty. Jääsalo on kerännyt myös vankan fanipohjan somessa, kun pelkästään TikTokissa artistia seuraa yli 30 000 ihmistä.Wilma

Anna Kuoppamäen ja Hans Anderssonin perustama Wilma-yhtye soitti itsensä musadiggarien ja kriitikoiden sydämiin heti Pölyä kuusta -debyyttisalbuminsa myötä vuonna 1992. Jo ensimmäinen single Lautalla antoi lupauksen, että Suomi-rock -maaperään oli halkeamassa ihana railo. Sieltä hohkasi Wilman lempeän haikeasti leijuva, mutta tyylikkäillä kitaran särähdyksillä ja psykedelian suuntaan kumartavilla urkuriffeillä ryyditetty musiikki. Biisejä saattoi häpeilemättä verrata sellaisiin britti-indien ja dream-popin uranuurtajiin kuin The Primitives, Cocteau Twins ja Lush.

Claudius-albumillaan vuonna 1993 Wilma sukelsi syvemmälle kokeelliseen, My Bloody Valentine -tyyppiseen kitaravallitaivaaseen. Kolmas, Suuri Valkea -albumi vuodelta 1996 tavoitti isompiakin yleisöjä. Levyn kone- ja elektrovaikutteisia soundeja oli tuottamassa nimekäs joukko, johon kuului muun muassa A.W. Yrjänä. Lovestore-albumi vuodelta 2000 sisältää puolestaan jopa kuusikymmenlukulaisia tyttöbändi-tunnelmia ja esimerkiksi sofistikoituneesti rokkaavaa singlehittiä Siskot on verrattu Blondieen. Pian neljännen albumin ja sitä seuranneiden keikkojen jälkeen Wilman bänditoiminta hiipui.

Menneen ja tulevan suhde elää kuitenkin jatkuvassa muutoksessa. Niinpä Wilma heräsi Ruususen unestaan juhlimaan ensilevynsä julkistamisen 30-vuotispäivää kevättalvella 2022. Tunteikkaan jälleennäkemisen äärellä yhtyeen jäseniä alkoi kutkuttaa ajatus paluusta niihin maagisiin hetkiin, joissa musiikki yhdistää ihmiset lavalla ja sen edustalla.

Nyt Wilma tekee paluun keikkalavoille vuoden 2024 alussa!

Wilma keikat 2024:
19.1. Tullikamarin Klubi, Tampere
31.1. Tavastia, Helsinki

WILMA:
Anna Kuoppamäki (laulu)
Hans Andersson (kitara)
Marko Nyberg (basso)
Anssi Sopanen (rummut)
Mia Keurulainen (laulu, koskettimet)

Diskografia:
Pölyä kuusta (1992)
Claudius (1993)
Suuri Valkea (1996)
Lovestore (2000)

MODEM

MODEM on hekumallisen dystooppista suomenkielistä synapoppia luova yhtye, jonka muodostavat Tytti Roto ja Ville Valavuo. Kaksikon omavarainen äänitys-ja julkaisuprojekti sai alkunsa, kun italokauhuelokuviin ja Minimal wave-levymerkin katalogiin uppoutuminen yhdistyi rumpukoneiden ja analogisyntikoiden innoittamaan musiikilliseen kokeiluun. Ensimmäinen virallinen MODEM-julkaisu Elokuvia / Autofiktio 12″ single ilmestyi keväällä 2022 Ilona Lehtosen ohjaaman sinemaattisen musiikkivideon saattelemana. Yhtyeen debyyttialbumi Megalomania ilmestyi huhtikuussa 2024 ja albumin ensimmäinen single Kamera julkaistiin helmikuun 2024 alussa.

–––

Modem is a Helsinki-based synth pop duo that fabricates dystopias of the past and future, questioning the possibilities of media and human communication.The band started as a simple experiment with vintage synthesizers and drum machines which eventually turned into haunting, danceable music. Inspiration was found from minimal electronics and new wave as well as Italo disco and film soundtracks from the late 1970s and early 1980s.

In 2022 Modem released two 12”singles through their own label Modem Age Records. Both releases Elokuvia and Luxuria were well-received and attracted listeners from all over Europe. The duo is currently working on their first album which will be released in early 2024.

Discografia:
Megalomania (2024)

The Kinky Thing

THE KINKY THING – A TRIBUTE TO KINGSTON WALL

The Kinky Thing ei ole mikä tahansa tribuutti, vaan hurmoksellinen kokemus siitä, miltä Kingston Wall on kuulostanut II-levyn aikoihin. Keikoilla on nähtävissä ja kuultavissa mm. yhtyeen alkuperäisen rumpalin Sami Kuoppamäen Kingston Wall -aikainen rumpusetti, autenttiset kitarasoundit sekä lisäksi II-levyn alkuperäisiä raitoja. Tämän lähemmäs et alkuperäistä bändiä pääse vuonna 2024.

2023 syksyn ja talven I-levyn keikat olivat menestys, ja vuonna 2024 yhtyeen keikoilla soitetaankin Kingston Wallin II-levy kannesta kanteen. Yhtye on toistaiseksi myynyt suurimman osan keikoistaan hyvissä ajoin ennakkoon loppuun.

THE KINKY THING:
Lauri Leno: basso ja laulu
Peter Salonen: kitara ja taustalaulu
Erik Nickull: rummut