Esa Kotilainen

Progetaustainen Esa Kotilainen tunnetaan kotimaisen kosmisen rockin suunnannäyttäjänä, tuotteliaana säveltäjänä, ansioituneena muusikkona ja tiedettävästi ensimmäisen legendaarisen Minimoog -koskettimen omistaneena suomalaisena.

Sekä progressiivisen, sähköisen elektronisen musiikin että syntetisaattoreiden velhona tunnetun tienraivaajan kunnioitettava taiteellinen työ on merkittävä osa kotimaista musiikkihistoriaa. 70-lyvylla uransa aloittanut sekatyömiehen monenkirjavalle uralle on mahtunut pestejä niin Dannyn bändistä Wigwamiin kuin Hectorin yhtyeestä Tasavallan presidenttiinkin.

Kotilaisen 1977 julkaisema ensimmäinen soolojulkaisu ”Ajatuslapsi” on jäänyt aikansa merkittäväksi virstanpylvääksi kotimaisena syntetisaattorialbumina ja ambienttina. Sittemmin Kotilainen on säveltänyt useita julkaisuja, joiden pitkälle viety efektiivisyys ja tuntemattomissa aika-avaruuksissa soljuva visuaalisuus on saatu aikaan Karijärven jäitä äänittämällä ja yhdistelemällä sävellyksiä esimerkiksi tehtaiden ääniin – vain muutamia esimerkkejä mainittavaksi.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Downloadable files

Promo Pic 1