Hebosagil

Arktista hysteriaa säkenöivä oululainen Hebosagil on ollut kolmekymppisten soittajiensa elämissä läsnä jo 15 vuotta, ja yhtyeen taival on kulkenut nuoruuden viimmaisesta thrashistä murjovan sludgen ja oululaisen noise rock soundin kautta jopa iskelmälliseen ja pop-vaikutteiseen herkkyyteen.

Jopa äärimmäiseltä hetkittäin tuntuva Hebosagil on intensiivinen, ehdoton, surullinen ja herkkä. Vapaapudotuksen lailla syvyyksiin etenevä musiikki voi tuntua toisinaan jopa raivokkaalta, mutta on siitä huolimatta hienovaraista, viehättävää. Etenkin livenä bändin intensiivinen preesens imee yleisön kitaansa kuin synkkänä poukkoava kylmä, musta koski.

Helmikuussa 2022 levykauppoihin ilmestyi viides Hebosagil -albumi Yössä. Vuosien ahkeran puurtamisen tuomalla kokemuksella yhtye luovii Yössä -levyllä vaivatta erilaisten tyylilajien välillä ja tunnelmat vaihtelevat varovaisen kirkkaista välähdyksistä aina synkimpään sointiin, jota Hebosagililta on kuultu vuosiin. Suomirock, punk ja äärimetalli ottavat yhtyeen käsittelyssä toisiaan kädestä ja hyppäävät oksasilppuriin, tuottaen energistä ja jatkuvasti mielenkiintoista soundia, jonka yllättävänkin erilaiset elementit ovat taidokkaasti sovitettu tasapainoiseksi kokonaisuudeksi.


Discografia:
Colossal ‎(2008)
Ura (2011)
Lähtö (2013)
Lohtu (2016)
Yössä (2022)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Downloadable files

Promo pic 1 Johanna Levomäki