Itä-Hollola Installaatio

Uuden rock-sukupolven tärkeimpiin nimiin lukeutuva Itä-Hollola Installaatio on uuden äärellä ja julkaisee komeasti soivan klassikkoaineksia pursuilevan uuden albuminsa Velipuolet 02.09.2022.

Vuonna 2016 laulaja-lauluntekijä Robert Niemistön sooloprojektina alkanut yhtye on albumia edeltävillä singleillä Ufot laskeutuu, Sydän särjetään ja Koiramies osoittanut kasvaneensa bändiksi, joka on valmis valloittamaan valtakunnallisia radioaaltoja ja entistä suurempia lavoja.

”Idarit” on saanut tekemiseen uutta puhtia ja iloa uudistuneen kokoonpanon myötä. Uudessa kentällisessä kitaraa ja koskettimia soittaa Jussi Koski-Laulaja ja bassoa Severi Nurminen. Bändi koostuu lapsuudenystävistä ja kokoonpano onkin nyt sama, jossa jäsenet ovat aikanaan oppineet soittamaan ja löytäneet rockin. Syvä ystävyys ja veljellinen rakkaus näkyy ja kuuluu levyllä. Velipuolet ovat koossa jälleen.

Itä-Hollola Installaatio solmi keväällä 2021 levytyssopimuksen Suomen Musiikki -levy-yhtiön kanssa ja löysi albumilleen tuottajaksi Pimeys-yhtyeestä tutun Pekka Nisun. Lopputuloksena syntyi komea albumi, josta löytyy vertailukohtia niin J. Karjalaisen ja Egotripin kaltaisiin kotimaisiin suuruuksiin, mutta myös The Killersin ja Teenage Fanclubin kaltaisiin powerpop-neroihin ja 22-Pistepirkon tyylisiin indielegendoihin.

Bändin luonnollisen kehityskaaren myötä myös laulaja-kitaristi Robert Niemistöstä on kuoriutunut erinomainen lauluntekijä ja tarinankertoja terävine pop- ja sanoituskynineen.

Itä-Hollola Installaatio on soittanut keikkoja ympäri Suomea ja esiintynyt mm. Flow-, H2Ö- ja Sideways-festivaaleilla. Koronarajoitusten hellitettyä bändi on ehtinyt hioa livekuntoaan jo muun muassa Tavastialla ja Elämän kevät -festivaaleilla Tampereella.

Discografia:
Elävien aalloilla (2016)
Pelko paremmasta tulevaisuudesta (2018)
Pienet tulee vielä voittamaan (2018)
Velipuolet (2022)Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Downloadable files

Promo Pic 1 Promo Pic 2 Promo Pic 3