Markus Perttula

Markus Perttula on 36-vuotias laulaja-lauluntekijä, joka on suurimman osan elämästään työskennellyt musiikin parissa ja on vieraillut laulun lisäksi myös kontrabasistina eri julkaisuilla. Jeff Buckleyn lisäksi hän kuuntelee joskus tuoreempiakin artisteja kuten Taminoa, Andy Shaufia ja Puma Blueta. Suomalaisia suosikkeja ovat Egotripin, Ultramariinin ja Jonna Tervomaan lisäksi Iisa, Karina ja Vesta. Tämän hetken kuunnelluimmat Markuksen laulamat kappaleet Spotifyssä ovat Sans Paraden Hyperborea, Jori Sjöroosin Animals sekä ROOXXin Summertime Low.

Perttulan debyyttialbumi ”Tuhon Sydän” julkaistiin 2013 (Kaakao Records) ja sai positiivisia arvosteluja valtakunnallisessa musiikkimediassa. Miehen toinen albumi ”Monta Tarinaa” julkaistiin 13.11.2015.  Markus Perttula julkaisi 4.5.2018 uuden keväisen singlen Kirsikkapuita, joka valittiin mukaan Yle X Nosteeseen.

Laulaja-lauluntekijä Markus Perttulan kehuttu kolmas sooloalbumi Aarnivalkea julkaistiin helmikuussa 2021. Levyllä kuultiin americanan, kamaripopin ja indiemmän elektron sekoituksena välähdyksiä kuolemasta ja rakkaudesta sekä peloista ja unelmista. Lyyrisen laulannan ja unenomaisen tunnelmoinnin alle kerrostui laajempaa ihmisyyden ihmettelyä. Soit se silti -levy-yhtiön julkaisema omakustanne sai Kulttuuritoimituksen vertailemaan Markuksen musiikkia Jeff Buckleyyn, Minä ja Ville Ahoseen, Owen Pallettiin sekä Patrick Wolfiin. Image-lehti löysi indielauluntekijän verrokeiksi Pimeyden ja Antti Poudan. Keskisuomalainen-lehti kehui erityisesti albumin soul-ulottuvuutta sekä rap-estetiikalla leikittelevää Humalistonkadun Louvrea, kun taas Soundi-lehti esitti mielleyhtymät Radioheadiin ja Kentiin. Aiemmin Sans Parade -yhtyeessä levyttänyt sekä Saksaa ja Sveitsiä kiertänyt laulaja kirjoittaa parhaillaan neljättä sooloalbumiaan.

Discografia:
Tuhon sydän (2013)
Monta Tarinaa (2015)
Aarnivalkea (2021)


Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Downloadable files

PROMO PIC 1 BY MERITUULI SAARIO PROMO PIC 2 BY MERITUULI SAARIO PROMO PIC 3 BY PIRITTA HOUNI PROMO PIC 4 BY PIRITTA HOUNI