Nieminen & Litmanen

Tämän perinnetietoisen yhtyeen ideana on alusta alkaen ollut tehdä täysin omaa musiikkia kunnioittaen vain omia musiikkimieltymyksiä, joihin kuuluu tunnelmia bluesista rockiin, reggaesta afroon, soulista funkiin, iskelmästä poppiin, rockabillystä punkiin ja jazzista bossanovaan.

The Hypnomen-yhtyeen “sideshowksi” vuonna 2001 perustettu bändi alkoi pian elää omaa elämäänsä omien biisien ja levytysten myötä. Tanssijalkaa liikauttava yhtye on tehnyt satoja keikkoja lähinnä Suomessa, mutta kaksikko on kivunnut lavalle myös Ruotsissa, Venäjällä, Ranskassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa.

Huolimatta vähäisestä miehityksestä bändin soundi ei kuitenkaan kuulosta vajavaiselta, päinvastoin. Hammondin muhkea soundi (jalkiot ja 2 sormiota) rumpujen kanssa on vähintään yhtä kuin täysi bändisoundi. Varsinkin livenä pelkistetty duo-meininki avaa enemmän mahdollisuuksia improvisaatioon ja muihin odottamattomiin ratkaisuihin.

Yli kymmenvuotisen uransa varrella Niemisen & Litmasen on voinut bongata myös tv:stä. Kaksikko toimi Ruben Stiller & Joonas Hytönen Show’n Housebandinä kaksi tuotantokautta 2006-2007.

Kesäkuussa 2018 Bluelight Records julkaisi uuden Nieminen & Litmanen -albumin ”Sävyjä”, joka on kuunneltavissa tästä.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Downloadable files

Promo Pic 1 BY PASI RYTKÖNEN