Nykyaika

Vuonna 2015 keikkailun aloittanut Nykyaika on kovaääninen helsinkiläinen rockyhtye, jonka musiikissa kitaristi Tuomas Alatalon päällekäyvät fuzz-vallit yhdistyvät omintakeisella tavalla laulaja Otto Grundströmin 70-luvulle kumartaviin melodioihin. Jos yhtyeen puheasteella olikin tarkoitus ponnistaa lähinnä punkrockista ja post-punkista, lähti musiikillinen mopo käsistä heti kun instrumentteihin tartuttiin. Tyyliään yhtye itse ei sen kummemmin määrittelekään.

Kaikilla yhtyeen soittajilla on taustallaan pitkä kokemus kotimaisen musiikkikentän eri puolilta. Alatalon (Cats of Transnistria) ja Grundströmin (God Given Ass, Tehosekoitin) lisäksi yhtyeessä vaikuttavat basisti Reeta Pankka (God Given Ass, The Patsy Walkers) sekä rumpali Kassu Kapanen (Jukka Kiesi Grandes, Koivuniemen Herrat). Kevään myötä kokoonpanoa on määrä täydentää kosketinsoittajalla.

Ensimmäinen maistiainen Nykyajan levytetystä tuotannosta oli tammikuussa 2016 ilmestynyt, yhtyeen nimeä kantava seiskatuumainen. Tammikuussa 2019 ilmestyi suoratoistopalveluissa yhtyeen ensimmäinen pitkäsoitto Lomakeskus Helvetti, josta on luvassa pieni vinyylipainos huhtikuun aikana.

P.S. Muista myös syksyllä ilmestynyt, hyväntuulinen Helena -video!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Downloadable files

Promo pic 1 Lomakeskus Helvetti Poster Logo