Sammal

Viime vuosina yhtyeessä ovat puhaltaneet muutoksen tuulet ja yhtye jatkaa ydinkokoonpanollaan Jan-Erik Kiviniemi (laulu), Jura Salmi (kitara) ja Tuomas Karivaara (rummut). Yhtyeen epävirallisena jäsenenä basistin tehtävät hoitaa Ami Kajan. Tällä miehityksellä yhtye äänitti myös neljännen kokopitkän albuminsa, jonka levy-yhtiö Svart Records julkaisee näillä näkymin lokakuussa 2022.

Suuliekki albumi sijoittui julkaisuviikollaan Suomen fyysisen albumilistan ykköseksi ja oli Levykauppa Äxän vuoden myydyin progelevy.

Suomalaisen progen lähettilään, Sammaleen, kolmas täyspitkä albumi Suuliekki julkaistiin 9.3.2018. Bändi kuvaili albumin suuntaavan edeltäjistään uuteen suuntaan, eikä aikaisempia albumeita tulla toistamaan.

Suuliekki sisältää aiempiin julkaisuihin verrattuna osasia jokaisen yhtyeen jäsenen henkilökohtaisesta musiikkimausta, kuitenkaan sotkematta Sammal-soundia ja yhtyeen loistavia biisejä. Albumin työstäminen oli pitkä prosessi, mutta kuten kaikessa, lopputulos ratkaisee ja bändi pitää uutukaista erittäin onnistuneena kokonaisuutena”, yhtye kuvailee.

Yhtyeen toinen albumi Myrskyvaroitus julkaistiin 15.5.2015. Albumillaan Sammal on päättänyt karistaa debyytin kirvoittaneet, toki kunnioitettavat, Black Sabbath ja Uriah Heep –vertailut ja olla ainoastaan Sammal. Lisäksi albumi on syntynyt edeltäjäänsä verrattuna enemmän koko yhtyeen toimesta.

Tuleva levy on todellinen bändilevy. Biisinrunkoja syntyi niin Juhani Laineen urkusävellysten pohjalle, bassokuvioiden päälle ja perinteiseen Sammal tyyliin myös kitarariffien ollessa biisin perustana. Pohja-ajatuksena oli kurottaa jonnekin Vangeliksen, Moody Bluesin, skandinaavisen jazzin ja iskelmän, sekä varhaisen Turkki -progen ja psykedelian suuntaan”, kertoo Sammalen kitaristi Jura Salmi tulevasta levystä.

Sammalen Myrskyvaroitus on äänitetty Jussi Vuolan V.R.-studiolla ja levyn on miksannut Jaime Gomez Arellano (mm. Paradise Lost).

Turkulainen Sammal perustettiin 2004 laulaja Janu Kiviniemen ja kitaristi Jura Salmen toimesta. Tammikuussa 2013 julkaistu debyytti sai hyvän vastaanoton mediassa ja levy kirvoitti kunnioitettavia vertailuja vaihtoehtofolkista doomiin.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Downloadable files

Promo Pic 1