Vasas Flora Och Fauna (FIN/SWE)

Vasas Flora & Fauna on kaunein kukka Pohjanmaan preerialla. Tämä on liikuttavinta ruotsinkielistä poppia, mitä olen kuullut vuosiin.”Jens Lekman

Joskus kannattaa kuunnella kappaleita unohdetuilta alueilta. Ne voivat toimia tarpeellisina muistutuksina siitä, että vaikka asiat eivät päällisin puolin ole samanlaisia kaikkialla eivät ne pohjimmiltaan eroa merkittävästi toisistaan. Släkt med Lotta Svärd on kokoelma tällaisia kappaleita.

1990-luvulla Vaasa jäi Ruotsin Uumajasta alkunsa saaneen hardcore-aallon alle. Nuoruudessa viha normaalikulttuuria ja vallitsevaa järjestelmää vastaan oli vahva, mutta aikuisuuteen se ei enää sopinut. Tämä muutos jätti jälkeensä useita eksyneitä sieluja lahden molemmille puolille.

Mattias Björkas (Cats On Fire) kuului juuri tähän sukupolveen. Yhdessä Iiris Viljasen kanssa hän on kirjoittanut kappaleita, jotka kertovat Vaasan murteella turhautumisesta, heikkoudesta ja epäonnistumisista, mutta samalla lohdusta. Tuloksena on jotain niinkin epätavallista, kuin erinomainen ruotsinkielinen pop-albumi, joka ei ole millään tavalla ruotsalainen. Ensimmäinen single Leevi & the Leavings on hieno esimerkki Vasas Flora & Faunan suoraviivaisista sävellyksistä. Björkas on säveltänyt ja sanoittanut kappaleen, jossa Viljanen soittaa pianoa ja laulaa.

Yhtyeen uusin albumi ”Veneziansk Afton” ilmestyi syksyllä 2017.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Downloadable files

Promo Pic 1