Ylva Haru

Ylva Haru on uutta kotimaista folkia esittelevä laulaja-lauluntekijä, joka on luonut nahkansa uudelleen juurevan kitarasoundin ja lauluharmonian ympärille.

Ylva Haru on lähtöisin Klovharusta, Tove Janssonin mökkisaarelta, missä yövyttyään lauluntekijä sai kokea luonnon puhuttelevan mystisen energian. Hän kuuli siellä jotain, mistä syntyi artisti nimeltä Ylva Haru ja se jokin soi nyt laulujen muodossa.

Ensimmäinen kokopitkä Linnut-albumi näki päivänvalon tammikuussa 2019.

Kymmenen kappaletta sisältävä kokonaisuus tarjoaa kirjon erittäin pelkistetystä maailmasta paikoitellen massiivisiinkin bändisovituksiin.
Albumin singlelohkaisu Elämä kantaa ylsi radiosoittoon maanlaajuisesti nousten myös Radio Suomen soittolistalle sekä useammalle Spotify-listalle.
Singlen jälkeen radiotaajuuksille ylsi muun muassa nimikkokappale Linnut sekä Lupa onneen.

Levy sai hyvän vastaanoton myös kriitikoilta.

Desibeli totesi Elämä kantaa –singlen ”täyden kympin kappaleeksi” ja antoi albumille neljä tähteä.

Aleksi Pahkala antoi Päivän biisit –sivustolla Tähän hetkeksi jään –avausraidalle kunniakkaan ”maailmanluokan indiefolk-helmi” –tittelin.
Soundi antoi levylle niin ikään neljä tähteä ja kuvaili sitä mm. seuraavasti:

”Levyn avainvivahde on herkkyyden ja itsevarmuuden väliin jännitetty kontrasti. Ristiriidan summana hahmottuu sielunmaisema, jonka fyysisen vastinparin Haru on paikallistanut Tove Janssonin mökkiluodolle Klovharuun. Ajatusten ja ilmaisun välisessä dialogissa yhdistyvät ulkomeren askeettisuus sekä saavuttamattoman keskelle pysähtynyt kulkija, jolle ympäröivä äärettömyys on antanut rohkeutta määritellä ensin itsensä ja vasta sitten muut.
Lintujen taide on lempeän jyrkkää ja ehdottoman vapauttavaa. Musiikin muodolla on sittenkin ihmisen ääriviivat.”

Vahvasti tulkittu tarinankerronta porautuu suoraan selkäytimeen pohtien tätä aikaa ja hyvää ihmisyyttä – kipuja, rakkautta ja kaihoa unohtamatta. Pehmeiden vokaaliosuuksien ja rosoisen folktunnelman oiva naimakauppa antavat kylmiä väreitä, mutta ei jätä kylmäksi. Parhaimmillaan Ylva Harun kappaleet ovat päättymättömiä lauseita, jotka jäävät kaivertamaan kuulijan mieltä.

Linnut-albumia edelsi neljän kappaleen Tuulensuoja-EP, josta suurimman huomion sai itse nimikkokappale.
Livesetissä kuullaan kappaleita sekä EP:ltä että kokopitkältä albumilta.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Downloadable files

Promo Pic 1 Promo Pic 2