Business City

Vauhti, pamit sekä lihamuki. Voide, sauva ja lumitykki. Niille jotka diggaa nopeista doupeista, läskistä soundista ja kunnon tykittelystä. Pasilan miehen lempihappoteknobändi.

Speed, pams and meatmug. Lubricant, pole and snow cannon. For those who dig fast doups, big sound and good tyckitting. The favorite acid techno band of Pasila män.

Rakettimaiseen suosioon taannoisella Seppo Räty Berghainissa -kappaleellaan noussut Business City ei pyytele anteeksi, vaan yhdistää musiikissaan lahtelaisen fuck the world -asenteen tylyyn teknotykitykseen. Välillä flirttaillaan 1980-luvun suomi-iskelmälle, josta esimerkkinä on yhtyeen versio Nisa Sorayan kappaleesta Anna rakas raju hetki, josta myös Kikka teki oman versionsa.

Vauhtia, pameja, lihamukeja, Berliinin teknoluolia, alkuajan Chemical Brothersia ja The Prodigyä, industrial-asennetta ja omaperäisen suomalaista lähiöläppää – siitä on Business City tehty. Lukuisia loppuunmyytyjä klubeja, satojatuhansia striimejä, Oulun musiikkivideofestivaalien yleisöpalkinto ja 2023 Flow Festivalin yksi puhutuimmista keikoista. Artistin tinkimättömästä tyylistä kertoo mm. myös se, että levyjulkaisut jemmataan faneille ympäri pääkaupunkiseutua maastokätköinä.

Business Cityn menestystä voi olla mahdoton selittää muille kuin suomalaisille, samaan jatkumoon kuuluu Notkea Rotta, Sleepy Sleepers ja jopa Juice Leskinen. On vaikeaa olla samaan aikaan katu-uskottava ja voidella kappaleitaan huumorilla, mutta Business Cityltä tämä kaikki tulee luonnostaan. Jopa raskaamman rockin ystävät ovat ymmärtäneet yhtyeen nerouden – tässä on auttanut versio industrial-yhtye Itä-Saksan kappaleesta Viva Las Palmas.
Facebooktwitterlinkedinmail

Downloadable files

Promo pic 1