Talmud Beach

Talmud Beach on jyväskyläläinen bluestrio, joka tallaa samoja polkuja Robert ja Blind Willie Johnsonin, Mississippi Fred McDowellin, Canned Heatin, ZZ Topin, J.J. Calen sekä 22-Pistepirkkojen kanssa. Bluesmystiikkaa ja mieskauneutta tihkuvan trion ulosanti lauletaan bluesissa suin, puristamatta ja hiljaa, ja soiton boogie leijailee sakeassa pyryssä eksyneen lumihiutaleen painottomuudella.

Nykymusiikissa soitetaan usein suurilla volyymeilla, tehotuotetuilla massiivisilla soundeilla. Talmud Beachille hiljaa ja herkästi soittaminen on ollut alusta alkaen kaiken perusta. Pyrkimys on kasvattaa jännitettä nostamatta volyymia. Myötäsukaisen kuulijan avustuksella hiljainen, tyyni pinta alkaa rakoilla ja pinnan alta saattaa kohota katoava nuoruus, hikisenä ilman paitaa seisova Kekkonen tai loputtomasti lunta ja liuta keikoilta tuttuja hittejä!

Olemassaolonsa aikana Talmud Beach on esikoislevynsä lisäksi julkaissut livekasetin Daniel Johnston & Talmud Beach: Live At Tavastia sekä Summertime Mother/Punainen kukko split-singlen Panssarijunan kanssa. Esikoislevyn suurin hitti Hobo Don’t Mind A Little Rain soi taajaan radiossa ja televisiossa Napamiehet-sarjan tunnarina. Yhtyeen toinen albumi Chief julkaistiin keväällä 2016 Svart RecordsillaTuomo Tuovinen ohjasi videon levyn avausraidasta Ain’t So Young, joka voitti pääpalkinnon Oulun musiikkivideofestivaalilla vuonna 2015. Syksyllä 2017 julkaistiin Talmud Beachin ja Faarao Pirttikankaan yhteislevy.


Discografia:
Talmud Beach (2012)
Chief (2016)
Talmud Beach Ja Faarao Pirttikangas (2017)

Facebooktwitterlinkedinmail

Downloadable files

Promo Pic 1