Litku Klemetti

Litku Klemetti on sekä laulaja-lauluntekijä Sanna Klemetin alterego, että nelihenkinen yhtye. Nostalgiasta, progressiivisesta rockista, suomalaisesta iskelmästä ja italodiscosta vaikutteita ammentanut Litku Klemetti yhtyeineen on julkaissut yhteensä kuusi albumia, joiden kappaleita on striimattu miljoonia kertoja. Litku Klemetin filosofia on ”tehään vaan”.

Litku Klemetti yhtyeineen on lunastanut paikkansa suomalaisen undergroundrockin suosikkina. Litku Klemetin musiikki on kepeää, merkillistä ja leikkisää, lyriikat poukkoilevat monenkirjavien aiheiden kaislikossa sulavan yllätyksellisesti imien mukanaan ajattomuuteensa. Litku Klemetin musiikillisella leikkikentällä kaikki soinnut ja tahtilajit on vapaata riistaa. Oivallisen kummallisen tarttuva meininki ja melodiat ovat suorastaan vastustamattomia. Litku Kelmetti operoi täysin suvereenisti omassa maailmanassaan ja lienee juuri siksi niin rakastettu.

Litku Klemetin tuotanto on vakiinnuttanut paikkansa niin kuulijoiden kuin kriitikoiden sydämiin. Toisena ilmestynyt Juna Kainuuseen on ollut koko kansan suursuosikki ja nimikkokappale olikin mm. Radio Helsingin soitetuin kappale vuonna 2017. Levy palkittiin myös Emma-patsaalla kriitikoiden valinta -sarjassa. Vuoden 2018 Taika tapahtuu -albumi oli Teosto-palkintoehdokkaana 2019. 2019 syksyllä julkaistu Ding ding dong -rokkilevy sai useita viiden tähden arvioita ja Emma-ehdokkuuden. Levy valittiin myös Soundin vuoden levyksi. 2021 julkaistu kuudes albumi Kukkia muovipussissa -discoeepos sai myös Teosto-palkintoehdokkuuden vuonna 2022.

Yhtyeen seitsemäs albumi Asiatonta oleskelua ilmestyi 28.10.2022.




Discografia:

Litku Klemetti & Tuntematon Numero
Horror ’15 (2016)
Päivä Päivältä Vähemmän (2017)
Juna Kainuuseen (2017)

Litku Klemetti
Taika Tapahtuu (2018)
Ding Ding Dong (2019)
Kukkia Muovipussissa (2021)
Asiatonta oleskelua (2022)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Downloadable files

Promo Pic 1 Promo Pic 2 Promo Pic 3 Promo Pic 4 Promo Pic 5