VIRTA

Muun muassa sukupolvensa suunnannäyttäjäksi ja tulevaisuuden kulttibändiksi tituleerattu ”post-jazz” yhtye VIRTA on yksi kotimaisen vaihtoehtomusiikin kirkkaimpia lupauksia. Vuoden 2019 Jazz-Femmalla palkittu yhtye on tunnettu voimakkaista audiovisuaalisista live-esityksistään, omintakeisesta instrumentaatiostaan ja moniulotteisista äänimaailmoistaan. VIRTA on musiikillisesti pohjoismaisen jazz -tekstuurien, post-rockin ja modernin elektronisen tuotannon hypnoottinen, orgaaninen synteesi.

Toismaallisissa, paikoin psykedeelisissä elektroakustisissa äänimaisemissaan seilaavan trion musiikki ilmenee autenttisimmillaan keikoilla, joilla kolmihenkisen yhtyeen lisäksi livekokoonpanoon liittyy valosuunnittelija Jere Suontausta. Bändin ja valosuunnittelijan yhteistyön tulosta oli nähtävissä Yle Teemalla marraskuussa 2018 jolloin VIRTA debytoi TV:ssä osana Timanttinen Keikka -ohjelmasarjaa. Yhtyettä käsittelevä jakso on nähtävissä Yle Areenassa.

VIRTA on toistaiseksi julkaissut kaksi levyä: Tales From the Deep Waters (2012, Tourist Information) ja Hurmos (2016, Svart Records) joista jälkimmäinen listattiin Levykauppa Äx:n vuoden myydyimpien levyjen listalle. Viimeisen levyjulkaisun jälkeen yhtye on konsertoinut lukuisilla klubi- ja festivaalilavoilla Suomessa ja muualla Euroopassa (mm. Flow festival, Pori Jazz 2017 päälava, Sideways, We Jazz festival, Tavastia, Jazzfestival Saalfelden, Jazzahead! festival).

Viimevuosina VIRTA on keskittynyt oman äänensä rikastamiseen. Uusia, vielä julkaisemattomia kappaleita on ollut mahdollista kuulla yhtyeen viimeisimmillä keikoilla sekä bändin YouTube-kanavalla, jonne trio toteutti neljän livestream-konsertin sarjan alkuvuonna 2019.


Discografia:
Tales From The Deep Waters (2012)
Hurmos (2016)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Downloadable files

Promo Pic 1 Promo Pic 2 Promo Pic 3