Sepikka

Sepikka -artistinimen takana on 2021 julkaistun debyyttialbuminsa myötä lukuisia palkintoja ja ehdokkuuksia haalinut Joni Seppänen. Artistin omaleimaisessa maailmassa samastutaan eläimiin, ylistetään ystävyyttä ja tehdään tarkkanäköisiä havaintoja ihmisistä ja ajastamme. Vahvana pohjavireenä on turhautuminen yhteiskunnan tehokkuusajatteluun ja luonnon hyväksikäyttämiseen. Omaleimaisen artistin äänimailmaa on verrattu mm. Grammy-palkittuun Bon Iveriin.

Sepikan soundi on suuri mutta herkkä kuin puuskittainen myrskytuuli. Seppäsen pauhaava pop tuntuu inspiroituneen virroista ja hiljaisuudesta ja kaikenlaisista kasvavista ja seestyvistä voimista, jotka eivät ole peräisin ihmisistä. Artisti on rakentanut itselleen uniikin maailman myös musiikillisesti: avaraan ja rosoiseen yhtyesointiin yhdistellään sample-estetiikkaa sekä klassisia instrumentteja. Jouset, torvet ja pianot soivat isosti ja paikoin rikkonaisesti. Pintapuolisesti Sepikka tuntuu lempeältä askartelulta, lapsenomaiselta luontofiilistelyltä. Seesteinen kuplinta kiihtyy kuitenkin kuin huomaamatta täysin arvaamattomaksi hengästyttäväksi juoksuksi pakkasessa läpi sumuisten peltojen.

Sepikan debyyttialbumi En kestä kylmää lailla ahvenen (2021) palkittiin Indie Awards -gaalassa vuoden albumina, minkä lisäksi Soundi-lehti valitsi Sepikan vuoden tulokkaaksi ja Emma-gaalastakin irtosi kaksi ehdokkuutta. Debyytti oli lisäksi ehdolla arvostetun pohjoismaisen Nordic Music Prizen saajaksi.

Sepikka julkaisi odotetun toisen studioalbuminsa ”Ei koskaan rakkaudella” helmikuussa 2024. Albumi on toistaiseksi saanut pelkkiä ylistäviä arvioita.
Discografia:
En kestä kylmää lailla ahvenen (2021)
Ei koskaan rakkaudella (2024)

Facebooktwitterlinkedinmail

Downloadable files

Promo pic 1