Handshaking

Handshaking-artistinimellä esiintyvä Fedja Kamari on tuttu nimi Helsingin yöelämästä ja tullut tunnetuksi yllättävistä ja monipuolisista DJ-keikoista, sekä energisistä live-esiintymisistä. Hän vaikuttaa OO Recordings -levymerkin toiminnassa, joka tuo julkaisuillaan esiin nousevaa elektronista ja kokeellista musiikkia Suomesta ja ulkomailta. Aikaisemmista musiikkiprojekteista merkittävä maininta on tauolla oleva Töölön Ketterä -yhtye, jonka ohella ansiolistalta löytyy useita ohjelmia mm. Ylelle ja Radio Helsinkiin, sekä uutiskynnyksen ylittäneitä projekteja, kuten Etu-Töölön Sipsimuseo. Kantava tekijä Kamarin uralla ja ulosannissa on ollut tietynlainen yllätyksellisyys ja huumori, sekä niin itsensä kuin ympärillä olevien ilmiöiden ja kulttuurin haastaminen.

Artistin debyytti Garden Clogs (2021) oli elektronisen- ja tanssimusiikin yleisölle odotettu teos ja 200 kappaleen vinyylipainos myi heti loppuun. Image kirjoitti levystä näin: ”Handshakingin debyyttilevy on tuotantoarvoltaan korkeimman laatuluokan viihdepoppihousea, joka ei juuri häviä Yaejin tai Peggy Goun kaltaisillle kansainvälisille verrokeilleen tai miksei vaikka Jaakko Eino Kaleville”. Helsingin Sanomien haastattelussa Kamari avasi ajatusmaailmaansa siitä, kuinka elektronisessa musiikissa sekä dj:n, että yleisön pitäisi enemmän haastaa, kuin uusintaa samoja toimintatapoja koko ajan.

Handshaking vie kotimaisen elektronisen musiikin perintöä eteenpäin julkaisemalla toisella albumillaan ”There was a chance” (2023). Uunituore albumi on edeltäjäänsä ”Garden Clogs” nimistä albumia synkkäsävyisempi, mutta liikkuu yhtä arkisissa aiheissa. ”There was a chance” -albumilla kuullaan tanssittavampaa, ja jossain määrin funktionaalisempaa musiikkia.


Discografia:
Garden Clogs (2021)
There was a chance (2023)

Facebooktwitterlinkedinmail

Downloadable files

PROMO PIC 1 BY Mari Mäntynen