Pimeä Hedelmä

Pimeä Hedelmä on tuore rap-yhtye, jonka muodostavat räppärit Vane Vane ja Kaisa Cleva, sekä tuottaja Liki. Pimeän Hedelmän debyyttialbumi HITMIX 2020 julkaistaan joulukuussa 2020.

HITMIX 2020 on menevä ja omintakeinen debyyttialbumi, jota kuitenkin vie eteenpäin paitsi synkkyys ja maailmanlopun meno sen lieveilmiöineen – spleinaajista informaatioähkyyn – myös huumori ja yhteys kaikkiin, jotka kamppailevat elämisen mielettömyyden äärellä. Vaikka teksteissä toistuu vakava sävy, ja sitä säestää tumma bassosaundi, Pimeän Hedelmän havainnot esitetään lämmöllä sekä kuulijaansa energisoiden ja voimaannuttaen.

Albumilla feattaavat Mon-Sala, Slyrre äS, Yeboyah ja Pyöveli, jotka tuovat oman, Suomen nykyhiphopin erinomaista tilaa korostavan ripauksensa HITMIX 2020:n keitokseen. Yhdessä kollaboraattoreidensa kanssa Pimeä Hedelmä pyrkii rikkomaan rajoja modernin hiphop-estetiikan ja bassovoittoisen grimen ja trapin sekä memphisrapin rajapinnassa. Yhtyeen räppärit Kaisa Cleva ja Vane Vane käsittelevät lyriikoissaan todellisuutta ironisen toteavaan sävyyn, siinä missä tuottaja Liki varmistaa, että Pimeä Hedelmä ei laahaa hetkeäkään, vaan pomppii. Niin hip hopin perinteitä kunnioittavan kuin futuristisenkin tuotannon sävyttämänä Pimeä Hedelmä etenee kohti sellaista esteettistä ja soonista hiphopin suuntausta, jota ei olla toistaiseksi nähty – varsinkaan Suomessa.

Pimeän Hedelmän musiikki on bassovoittoista ja sumuisaa, mutta silti enemmän pomppii kuin laahaa. Tekstit kumpuavat synkästä mielenmaisemasta ja elämän älyttömyyttä tarkastellaan ironisen toteavaan sävyyn. Pirkanmaalta alun perin lähtöisin oleva jengi tunnetaan vahvasta livepresenssistään ja keikoilla riehumiseksi asti yltyvä meno on enemmän sääntö kuin poikkeus – jos ei yleisössä, niin vähintään lavalla.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Downloadable files

Promo Pic 1 by Kai Kuusisto Promo Pic 2 by Kai Kuusisto Promo Pic 3 Promo Pic 4