Sydän, sydän

Sydän, sydän on viiden pultsarin muodostama bändi, joka valloittaa Suomea yhtä nopeasti kuin ruoste leviää auton pohjassa. Heitä yhdistää vahva rakkaus musiikkiin ja taiteisiin. He hallitsevat itä-Helsingin rock-kenttää ja antavat vaihtoehdon piipitykselle, jota maailma puskee läppäreistään.

Sydän, sydän perustettiin 2002 Herttoniemen huonoimpien bändien raunioille. Se on kasvanut vuosien myötä, pyöräyttänyt seitsemän albumia ja on jättämässä teini-iän taakseen. Vaikka itse taiteilijat ovat vanhoja ja yksinkertaisia miehiä, bändi on lavalla hurjempi kuin puuma ja nopeampi kuin ajatus. Carpe diem on yhtyeen motto, musiikki heidän toteemipaalunsa ja guassiväri haarniskansa.

Rockissa yhdistyvät elämän perusasiat: lämpö, sähkö, sielu ja rakkaus. Lämpö säteilee riimien raoista. Sähkö etenee lähes valonnopeudella kielestä kaiuttimeen. Sielu värähtelee kuin Bull Rekosen rumpukalvot, kun kapula dippaa sisään ja rakkaus valaisee lopulta kaiken.

Maisteri Tomi Flyckt, tuhannen sanan mies koukkii lähes oktaavin alaviritettyä bassoaan ja laittaa maan tärisemään. Maestro Jussi Liukkonen lusikoi metalliromua ja näppäilee koskettimia sormet veressä. Rumpusetin pahin painajainen, kapteeni Mikko Rekonen jakaa oikeutta virvelille ja pistää koivella palloa reppuun. Punaista laatikkokitaraa näykkii mikkitelineen ympärillä kipittävä postimies Tuomas Skopa. Tohtori V. Liukkonen avaa hanat miksaustiskin takana ja professori J. Laakkonen avaa hanat baaritiskin takana.

Parhaimmillaan Sydän, sydän on totaalinen rock ’n’ roll -show, joka panee kuhinaa kuivallekin kentälle. Herkimmillään se on kaunis kuin kuihtunut kimppu ruusuja kuunvalossa. Huonoimmillaankin hauskempi kuin Hedberg. Bändi ei ole saanut palkintoja ja kriitikot vihaavat sitä, mutta kansa – se ymmärtää mistä on kysymys, kun puhutaan kunnon kurnutuksesta.


Discografia:
Reilu Puoli Hetkeä (2003)
Auto (2005)
Au (2007)
Usko Itseesi (2008)
Kapseli (2012)
Molskis (2016)
Keskiyöllä (2018)

Facebooktwitterlinkedinmail

Downloadable files

Promo Pic 1 by Lukas Pearsall Promo Pic 2 by Lukas Pearsall Promo Pic 3 by Lukas Pearsall Promo Pic 4 by Lukas Pearsall Promo Pic 5 by Lukas Pearsall