BÄMÄ

Bämä on uusi feministinen, pop-, rap- ja klubimusiikkia yhdistelevä kollektiivi jonka ytimen muodostavat artistit Nelli Milan, Helena Routa, satu sekä Tiia Karoliina. Kollektiivin ensimmäinen sinkku ’Kaiken takana on bämä’ ottaa kantaa suomiräpissä esiintyvään misogyniaan raikkaalla, hauskalla ja koukuttavalla otteella. Debyyttisingle yhdisti tärkeän aiheen äärelle ison joukon artisteja: vierailijoina toimivat Matriarkaatti, Aina, Malka, Eme, Sorry Babe, Emilia Ex ja Ida Alex. ’Kaiken takana on bämä’ nousi niin Suomen Spotifyn top 50 kuin Suomen viralliselle singlelistalle ja poiki kollektiiville mm. festarikeikkoja ja medianäkyvyyttä.

Bämä on jotain mitä musiikkikentällä on odotettu pitkään; se raivaa tietä ja ravistelee rap-kulttuurin miesvaltaisuutta ja heteronormatiivisuutta, ja haastaa siellä esiintyviä toksisia ilmiöitä ja asenteita hauskanpitoa unohtamatta.

Bämä julkaisi 23.3.2024 kantaaottavan EP:n Jumala on muija. Kokonaisuudella nostetaan esiin kontroversiaaleja teemoja, kuten uskonto ja seksi queernaisten näkökulmasta. EP sisältää kuusi kappaletta, neljä uutta biisiä ja kaksi aiemmin julkaistua singleä.


Discografia
Jumala on muija -EP (2024)

Facebooktwitterlinkedinmail

Downloadable files

BÄMÄ promo pic 1 by Ira Aaltonen BÄMÄ promo pic 2 by Ira Aaltonen BÄMÄ promo pic 3 by Ira Aaltonen BÄMÄ promo pic 4 by Ira Aaltonen BÄMÄ logo