Pykäri

Suomalaisen vaihtoehtomusiikin moniosaaja Pykäri julkaisi 18.6. uuden albumin Pyqäri. Albumi on tuottajalle poikkeuksellinen, sillä hän on kirjoittanut, säveltänyt, tuottanut ja laulanut kaikki kappaleet itse. ”Tämä albumi on oikeastaan lahja itseltä itselleni. On eri tavalla vapauttavaa tehdä musiikkia ensimmäistä kertaa yksin, se on minulle tapa jäsennellä omia ajatuksia ja tunteita.”  

Uuden albumin tunnelma on artistia lainaten ”egotonta soulia” ja aihemaailma pyörii inhimillisten epävarmuuksien, vapauden ja herkän kömpelöiden romanssien ympärillä. 

Kymmenen kappaletta sisältävän albumin tekoon on osallistunut liuta lahjakkaita muusikoita, mm. Linda Fredriksson, joka on noussut viime vuosina kansainvälisesti tunnustetuksi suomalaisen jazzin kärkinimeksi. Pykäri halusikin tuoda albumilleen vaikutteita soulista, bossanovasta ja jazzista. ”Esimakuna albumista toimii uusi vähäeleinen Ongelmia-kappale. Tietysti pykärimaisia elementtejä löytyy, mutta laulajan oma vaivaton ulosanti tuo musiikkiin paljon lisää.” – Rumba kirjoitti 4.6. julkaistusta singlestä.

Pykäri, koko nimeltään Mikko Pykäri on tuottaja ja muusikko, joka on vaikuttanut suomalaisessa indie-skenessä vuodesta 2004. Regina-yhtyeen toinen puolikas ja vuoden 2011 alternative-pystin Emma Gaalassa pokannut Pykäri on tuottanut musiikkia mm. Ruger Hauerille (Mature-levy), perustanut yhtyeet Shine 2009 ja juuri maxisinglen julkaisseen indiepop bändin Babel. Tuottaja-sooloura alkoi vuonna 2017 pitkäsoitolla Pykäri ja hän esiintyi samana vuonna Ahjo Ensemble -kamarikuoron kanssa Flow Festivalin päälavalla. Albumi O julkaistiin PME Recordsin kautta elokuussa 2019 ja sai medialta ja yleisöltä positiivisen vastaanoton, ansaitusti.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Downloadable files

PROMO PIC 1 By Reetta Saarikoski PROMO PIC 2 By Reetta Saarikoski PROMO PIC 3 PROMO PIC 4 BY Karin Mäkiranta PROMO PIC 5