Ty Roxy

Ty Roxy on useammassa helsinkiläisessä underground-yhtyeessä (mm. Tamara Luonto, Plastic Tones, Kissa, Ghost World) vaikuttavan Tytti Roton alter ego, joka syttyi olemassaoloon intohimosta 80- ja 90-lukujen disco- ja dancemusiikkiin sekä itsenäisen lofi-äänittämisen ideaalista. Ty Roxy luo musiikkinsa ilmaisohjelmilla ja halvoilla vintagesyntetisaattoreilla.

Lofi-tekeminen merkitsee riippumattomuuden lisäksi harkittua esteettistä linjaa ja etsintää, joka johtaa odottamattomiin maailmoihin ja kokemuksiin. Vastaanotamme musiikkia kaikilla aisteillamme, siksi visuaalisuus on tärkeä osa Ty Roxyn esiintymistä. Musiikki on fiktiota, johon heijastamme itsemme.

Fonal Recordsin julkaisemalla debyyttialbumillaan 音楽 (Music) Ty Roxy tutkii merkityksellistä muotoa, jota nimitämme musiikiksi, popkappaleen konventioiden kautta. Uskollisena valitsemalleen ilmaisulle albumin englanninkieliset tekstit käsittelevät pintatasolla olemisen ja rakastamisen ongelmallisuutta. Syvemmälle kätkeytyy jotain nyrjähtänyttä ja pakkomielteistä, kaiken alleen peittävää ironiaa ja pessimismiä.


Discografia:
音楽 (Music) (2021)

Facebooktwitterlinkedinmail

Downloadable files

PROMO PIC 1 BY HENRI HYÖKYVIRTA PROMO PIC 2 BY HENRI HYÖKYVIRTA