ENPHIN

”Mr. Peter Haydenin tarina ulottuu vuosituhannen alkuun. Se on soittanut post-rockia, psykedeelistä rockia, space rockia, doom metalia, post-metalia ja progressiivista instrumentaalimusiikkia. Bändi on esiintynyt Roadburnissa, Tuskassa, Flow’ssa ja Roskildessa. Yhtye on outolintu, jonka voi kuvitella lähes minne tahansa, mutta silti yllättyä, kun se on siellä. Tämä todellinen oman polkunsa kulkija tuntuu jopa yrittävän karistaa kannoiltaan – mistä esimerkkinä nimen vaihto bändin logona toimivaan PH-monogrammiin. Silti ja siksi: tämä on rock and roll future.”
Blow Up Fest

EnPHin (Mr. Peter Hayden, PH) on julkaissut kuusi täyspitkää albumia ja kehittynyt jokaisella askeleella. Ilmaisu ja instrumentaatio elävät käsi kädessä yhtyeen jatkuvasti luodessa nahkaansa. Vaikka kaikki menneisyyden genre-lokeroinnit ovat yhä relevantteja, voidaan pitkään yhtyettä seurannut määritelmä ”post-everything” kirjoittaa nyt isolla.

EnPHinin kerrostautuneisiin, määräävästi eteneviin syntetisaattoreihin nojaava ilmaisu kuulostaa siltä, miltä vain pimeitä ja tummia sävyjä toistavan kaleidoskoopin sisään kurkistaminen voisi tuntua. Hypnoottisena junnaava entiteetti EnPHin tuntuu samaan aikaan uhkaavalta ja kiehtovalta. Tumma, muodottomana sykkivä, vaarallinen mutta valaiseva. Kuin syvä ja sähköinen pimeän kostea kaivo. Yhtye johdattaa kuulijansa läpi post-apokalyptisten joutomaiden vaatien kuulijalta osallistumista paljastaakseen olemuksensa ja opastaa kuulijan lopulta kohti euforista egokuolemaa.


Discografia:
Faster Than Speed (Winter, 2010)
Born A Trip (Kauriala Society, 2012)
Archdimension Now (Kauriala Society, 2014)
Eternal Hayden (Svart, 2017)
Osiris Hayden (Svart, 2019)
End Cut (Pelagic, 2022)

Facebooktwitterlinkedinmail

Downloadable files

Promo Pic 1 Promo Pic 2 Promo Pic 3 Promo Pic 4 Promo Pic 5