M julkaisi kolmannen singlen ”Maailmain” tulevalta cover-albumilta, joka koostuu 60-luvun iskelmäklassikoista.

4.2.2022

Minja Kosken neljännen albumin kolmas single ”Maailmain” julkaistiin tänään. M:n neljäs albumi ”M – Lauluja 1960-luvulta” julkaistaan 25. maaliskuuta Solina Recordsin kautta!

Solina Records julkaisee kotimaisen pop-musiikin kiinnostavimpiin tekijöihin kuuluvan M-artistin, eli Minja Kosken neljännen albumin 25.3.2022. Tätä ennen tänään, perjantaina 4.2.2022 Solina Records julkaisi Minja Kosken eli M-artistin tulevalta albumilta vielä uuden singlen ”Maailmain”. Tulevalta albumilta on tätä ennen julkaistut singlet ”Sinun omasi” ja ”Tanssilaulu”. Tanssilaulu on vuoden 1963 Eurovision laulukilpailun voittajakappale, jonka esittivät Grethe & Jørgen Ingmann tanskaksi. Dansevisestä tuli sittemmin iso hitti myös meillä, kun Laila Kinnunen levytti kappaleen Saukin suomenkielisin sanoin. Viime vuoden juhannusaattona 25.6.2021 M julkaisi singlen ”Sinun omasi”, joka taas on cover Tamara Lundin 1965 tulkitsemasta ja kirjoittamasta, Rami Sarmaston säveltämästä ja Nacke Johanssonin sovittamasta legendaarisesta iskelmästä. 

”The End of The World” on kappale, jonka Arthur Kent sävelsi vuonna 1962 ja Skeeter Davis lauloi levylle samana vuonna Sylvia Dee:n sanoin. Covereita on varmaan tehty toki paljon, mm. Herman’s Hermits tai Mike Wallace & The Caretakers jne. Suomeksi ”Maailmain” nimellä sen lauloi ensimmäisen kerran Laila Kinnunen, sen jälkeen Carola, mutta paras suomalainen versio lyö laudalta kaikki, se on M.

M-artistille on kolmen aiemmin julkaistun albumin myötä sadellut ylistäviä arvioita, vuoden paras kotimainen albumi, ehdokkuudet Emma- ja Teosto-palkinnoissa sekä keikkoja tärkeimmillä kotimaisilla festivaaleilla. Minja Kosken eli M-artistin neljäs albumi on poikkeuksellisesti cover- albumi, joka sisältää suomalaisia iskelmäklassikoita 1960-luvulta. Yhdeksän biisin kokonaisuus sisältää muun muassa Laila Kinnusen, Carolan, Ankin ja Tamara Lundin tunnetuksi tuomia kappaleita. Albumilta julkaistut singlet ”Sinun omasi” ja ”Tanssilaulu” ovat saaneet haltioituneen vastaanoton. Albumin on tuottanut Miikka Ahlman. Sovituksista ja soitannasta artistin ja tuottajan kanssa vastaavat Aleksi Kaufmann, Jussi-Pekka Parviainen ja Simo Saukkola.

Levynjulkaisukiertueella tullaan 60-luvun iskelmien lisäksi kuulemaan artistin omia kappaleita kolmelta aikaisemmalta M-albumilta.

Tulevat M-keikat:
25.3. Sammiosali, Lahti (+ Marko Haavisto & Poutahaukat)
26.3. Turku (tba)
1.4. Korjaamo, Helsinki (+ Lyyti)
8.4. Klubi, Tampere (+ Lyyti)
20.5. 45 Special, Oulu
21.5. Kalevan Navetta, Seinäjoki

Kuuntele ”Maailmain” täältä:
https://open.spotify.com/album/1Xw7YMtB6OQdKGVlzPVdjP?si=57FrkviyRKieCT__HHVs_Q

Lisätiedot:
Instagram: https://www.instagram.com/mtehtaantytto/
Facebook: https://www.facebook.com/Mtehtaantytto/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3Morn5TpdjMah0L9EtAxdH?si=w2CfCvXIQgayI1s_iweSOQ
Levy-yhtiö: Solina Records

Keikat myy:
Henri Tuunanen
Alt Agency & Management
henri@altagency.fi
+358 50 493 7465

Facebooktwitterlinkedinmail