Teini-Pään odotettu kakkosalbumi Sata syytä aloittaa julkaistiin tänään!

10.2.2023

Melkoisesta nosteesta viime aikoina nauttinut helsinkiläisyhtye Teini-Pää jatkaa taivaltaan uudella studioalbumilla. Yhtyeen kakkoslevy ”Sata syytä aloittaa” julkaistiin tänään!


Teini-Pää tunnetaan raikkaana pöhköpopin sanansaattajana, jonka musiikissa koukuttavat popmelodiat yhdistyvät amerikkalaisten autotallien perukoilla rämistelevien bändien soundeihin. Teini-Pään kaahailee kepeästi mukaansa tempaavien railakkaiden rallien kautta harmonisen mollivoittoisen kaihoisaan poljentoon. Kaiken liimana toimii vaivattomuus ja vaaleanpunaisen purukumin lailla tarttuvat melodiat. Yhtyeen kappaleissa ihastutaan, haaveillaan ja tehdään tarkkasilmäisiä huomioita elämästä. 

Bändin leiristä todetaan, että ”Sata syytä aloittaa” -uutuuslevyä tehdessä ei päätetty mitään tiettyä suuntaa, mutta selvää oli että kopiota esikoisesta ei haluttu tehdä. Yhtye antoi toisella levyllä musiikin kehittyä orgaanisesti omaan suuntaansa.

Tuntuu että tällä levyllä on kuitenkin joiltain osin samanlainen fiilis kuin ekalla, mutta kappaleet ovat syventyneet, ja niissä on enemmän kerroksia. Kappaleissa haaveillaan, tarkkaillaan elämää mutta myös pelätään ja haparoidaan, pohditaan maailman tilaa – ja pidetään yhtä”, Teini-Pään jäsenet kertovat.

Ennen albumin julkaisua, julkaistiin hienosti vastaanotetut singlet ”Ydintyttö” ja ”Kuka vaan käy”.

Yhtyeen debyyttialbumi ”Maailma kyllä odottaa” ilmestyi tammikuussa 2022. Yhtye on vakuuttanut kuulijansa aiemmin pienjulkaisuilla, jotka onkin kaikki myyty loppuun. Esikoisalbumi keräsi ilmestyttyään hurjan määrän positiivisia arvioita. Se nostettiin Radio Helsingin viikon levyksi ja albumin ”Heartbreaker” -kappale YleX Nosteessa -biisiksi. 

Yhtye on keikkaillut levyn ilmestymisen myötä ahkerasti ja ihastuttanut yleisöään niin klubeilla kuin lukuisilla festivaaleilla. Teini-Pää oli myös vuoden 2023 Emma-ehdokkaana Kriitikoiden Valinta -kategoriassa.

Teini-Pään voi nähdä keikoilla seuraavasti:
16.2. Mars, Bar 15, Seinäjoki
17.2. 45 Special, Oulu
8.3. Klubi, Tampere
11.3. Musta Kynnys, Jyväskylä
17.3. Dynamo, Turku
18.3. Korjaamo, Helsinki  
12.5. Malmitalo, Helsinki

Keikat myy:
Henri Tuunanen
Alt Agency & Management
henri@altagency.fi
+358 50 493 7465

Lisätiedot/Soit Se Silti:
Tomi Nordlund
Soit Se Silti
tomi.nordlund@gmail.com

Facebooktwitterlinkedinmail
Teini-Pää