Alt Agency tuo Suomeen psykedeelistä rockia, metallia ja trip hopia

21.9.2016

Ranskalais-amerikkalainen psykedeliarock-yhtye BLAAK HEAT rantautuu Suomeen ensi viikolla. Laajalti Eurooppaa ja Amerikkaa kiertänyt Blaak Heat on julkaissut aiemmin kaksi albumia ja yhden EP:n. Vähän aikaa sitten yhtye julkaisi kolmannen täyspitkän albuminsa Shifting Mirrors kotimaisen Svart Recordsin kautta. Albumin on tuottanut Grammy-palkittu Matt Hyde (Slayer, Monster Magnet, Deftones). Blaak Heatin Suomen-keikoilla vierailee yhdysvaltalainen gonzo-runoilija Ron Whitehead. Lisäksi illoissa mukana soittaa tamperelainen Laserdrift.

Helmikuussa Helsingin Nosturilla vakuuttanut Emancipator palaa Suomeen. Tällä kertaa elektronisen tunnelmoinnin mestari, orlandolainen Douglas Appling, esiintyy Emancipator Ensemblen kanssa. Kyseessä on nelihenkinen bändi, joka saapuu nyt ensimmäistä kertaa Eurooppaan. Yhdysvalloissa Emancipator Ensemble on esiintynyt suurilla festivaaleilla ja klubeilla. Luvassa on noin puolitoistatuntinen katsaus bändin tuotantoon Ensemblen kera.

Perinteisen doomin ja heavy metalin klassisimmista aineksista omaperäistä myrkkyä keittävä Cauchemar kiertää Suomea ensimmäistä kertaa. Painajaismaisia tarinoitaan ranskaksi laulavan kanadalaisyhtyeen toinen pitkäsoitto Chapelle Ardente ilmestyi kesällä. Ahkerasti kiertävien heavy metal -elämäntapaintiaanien Euroopan-kiertue pysähtyy Suomessa lokakuun puolivälissä. Kohtalokkaasta julistuksesta päästään nauttimaan Tampereella, Kouvolassa ja Helsingissä. Synkeää naisvokalisointia ja psykedeelistä särövallia Suomen keikoilla tarjoilevat myös uutta ”pahuuden äänet” -albumiaan juhliva Seremonia ja uskonnollisuuden pimeimpiä alueita musiikissaan kartoittava Mansion.

 

BLAAK HEAT (US) with gonzo poet Ron Whitehead
+Laserdrift

MA 26.9. TVO, Turku
TI 27.9. Vastavirta-Klubi, Tampere
KE 28.9. Elmun baari, Nosturi, Helsinki

https://www.facebook.com/blaakheat
https://en.wikipedia.org/wiki/Ron_Whitehead
https://www.facebook.com/laserdrift

 

TO 13.10. Emancipator (US)
Kuudes Linja, Helsinki

Ennakkoliput:

http://www.tiketti.fi/Emancipator-Ensemble-USA-Kuudes-Linja-Helsinki-lippuja/40960

http://emancipatormusic.com
http://facebook.com/emancipatormusic
http://soundcloud.com/emancipator
http://emancipator.bandcamp.com
http://youtube.com/user/locirecords

 

Cauchemar (CAN), Seremonia, Mansion

PE 14.10. Bar Vikkula, Tampere
LA 15.10. Bar Downtown, Kouvola
SU 16.10. Elmun Baari, Helsinki

https://www.facebook.com/cauchemarmetal
https://www.facebook.com/Seremonia666
https://www.facebook.com/mansionalma

Facebooktwitterlinkedinmail