Hän

Vuoden 2017 alussa perustettu HÄN kertoo tarinoita yhteiskunnan arkisista kohtaloista, ympäröivästä ankeudesta, kosmisten tasojen seikkailuista sekä paremman huomisen pohdiskeluista. Näitä kaduilta, olohuoneista, baareista, metroista ja metsistä kerättyjen kertomuksien säikeitä HÄN kutoo rockin, popin ja folkin äänimaailmoihin.

Tuoreen helsinkiläisyhtyeen jäsenet ovat tuttuja muun muassa orkestereista French Films, TEKSTI-TV 666, Lada Nuevo sekä Spectral Rays. HÄN julkaisi ensimmäiset sinkkunsa Ulottuvuusportti ja Aina samat jätkät digitaalisesti keväällä 2017. Lisäksi kesäkuussa singlet julkaistiin 7-tuumaisena yhteisjulkaisuna Soit Se Siltin ja Rolling Recordsin kesken. Kehutut kappaleet ovat yltäneet radioaalloille asti, ja ne on lisätty mm. YleX:n ja Soundin soittolistoille. Musiikkia ja keikkoja on luonnehdittu, kuin punk kohtaisi psykedelian ja The Who J. Karjalaisen.

HÄN julkaisi singlet Kirkkaan Kuoleman Kauppias ja Harhakuvitusmaailmassa  keväällä 2018, jotka olivat esimakua ”Harhakuvitusmaailmassa” -nimiseltä esikois-LP:ltä, joka julkaistiin 25.5.2018. Albumin digijulkaisusta vastasi Soit Se Silti ja vinyylin julkaisijana toimi puolestaan Svart Records.

Svart Recordsin kautta HÄN julkaisi huhtikuussa vuonna 2019 esimakua tulevalta toiselta albumilta Onko hullujenhuoneella yhdelle vielä tilaa sinkun muodossa.  HÄNen mukaan kappaleessa paneudutaan pienen ihmisen ongelmiin sekä ainaiseen itsepohdiskeluun prosessin kaikkine kiperine kysymyksineen. Yhtye uskaltautuu kuvaamaan biisiä ”perinnehenkeä huokuvaksi, jopa rakkauslaulumaiseksi tuotokseksi”.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Downloadable files

Promo Pic 1 by Karoliina Niemenkari Promo Pic 2 by Karoliina Niemenkari