Grande Mahogany julkaisi tänään kansainvälistäkin kiinnostusta herättäneen debyyttialbuminsa “As Grande As”!

9.2.2024

Suomen tyylikkäimpiin tulokasartisteihin lukeutuva multi-instrumentalisti, säveltäjä ja vokalisti Grande Mahogany julkaisi debyyttialbumisa ”As Grande As” tänään 9. helmikuuta. 

As Grande As -albumi on todiste loputtomasta luovuudesta ja periksiantamattomuudesta; suurin osa levystä on tehty sillon, kun maailma ympärillä on täysin päälaellaan. Albumi kutsuu kuuntelijan omaksumaan sen raakaa aitoutta ja toimii todisteena taiteilijan matkasta suodattamattomaan ilmaisuun. Jokainen albumin kappale tarjoaa ainutlaatuisen kurkistuksen musiikillisen itsensä löytämisen monimutkaisiin ulottuvuuksiin. Albumin on masteroinut arvostettu englantilainen Guy Davie, joka on aikasemmin työskennellyt mm. Kaytranadan, Jon Hopkinsin ja Michael Kiwanukan kanssa.

“Mä olen äärettömän ylpeä tästä albumista. Se on tehty monilla tavoin vaikeina aikoina, ja vaikka sen tekeminen on ollut pitkä prosessi, musta tuntuu että siihen on kiteytynyt paljon tärkeitä hetkiä ja se kuvaa biisi biisiltä täydellisesti mun kasvua artistina. Kun julkaisin ensimmäisen singlen ensimmäiseltä EP:ltäni, en osannut odottaa kuinka positiivisesti ihmiset ottaisivat mun musiikkini vastaan. Olen edelleenkiin hieman häkeltynyt kaikesta siitä palautteesta jota oon tämän albumin ja sen singlejen kohdalla saanut. Haluan erityisesti kiittää mun ystäviä ja bändin jäseniä, Jonatan Snapiria, Aatu Yli-Rahkoa ja A. Halosta, että he toivat kokonaan uuden kerroksen siihen mitä Grande Mahogany on. Toivottavasti nyt pääsemme jatkamaan albumin tiimoilta myös liven kohdalla siitä, mihin jäimme EP:n kohdalla!”, Grande Mahogany.

YleX:n Nosteessa artistinakin noteeratun Grande Mahoganyn ainutlaatuinen yhdistelmä funkia, rockia, afro-psykedeliaa ja RnB:tä on ehtinyt herättää jo kansainvälistäkin kiinnostusta. Albumilta jo julkaistuja singlejä Angle of The Dangle, Thundercurls ja SUPER ROCKER ovat tähän mennessä nostaneet mm. tämän hetken seuratuimpiin musiikkikriitikoihin kuuluva, Needledropin Anthony Fantano, arvostettuihin musikkimedioihin lukeutuvat COLORS ja Sleeping on Gems sekä arvostetut KCRW ja BBC One radiokanavat. 

Grande Mahogany -alter egon takaa löytyy suomalais-ghanalainen JesseEssel, joka muutti perheensä kanssa 11-vuotiaana Suomesta Englantiin, Manchesteriin, jossa hän löysi oman tyylinsä ja imi itseensä vaikutteita kaupungin moninaisesta musiikkiskenestä.

Grande Mahogany – kevään 2024 keikat:

10.2. Telakka, Tampere
16.2. Kulttuuritalo Martinus, Vantaa
24.2. Korjaamo, Helsinki w/ Rosettes
25.4. 45 Special, Oulu
26.-28.4. Pyhä Aisti, Pyhätunturi

Keikat myy:
Henri Tuunanen
henri@altagency.fi
+358 50 493 7465

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail