Kaskislainen Sara julkaisee SOLUS-nimisen albumin ja palaa keikkalavoille

7.3.2016

24.3.2016 julkaistava LP nivoo yhteen kolme syksyn ja talven mittaan digitaalisina julkaistua EP:tä. Niiden kappaleet on aseteltu uuteen järjestykseen, joka tekee täyspitkästä albumista ehjän kokonaisuuden.

Sara on uudistanut soundiaan rohkeasti elektronisempaan suuntaan. Lyriikoista vastaava Joa Korhonen myös lähestyy teksteissään kuulijoita aiempaa henkilökohtaisemmalla otteella. Musiikkiinsa yhtye on imenyt vaikutteita synapopista 80-luvulta aina tähän päivään. Saran jäsenet ovat intoutuneet sekä levynteossa että keikoilla etsimään uusia äänimaailmoja perinteisen kitara-basso-rummut-kolmikon lisäksi syntetisaattoreista.

Musiikin muoto ja tyylilaji saattavat olla Saralle uusia, mutta Joan tunnistettavat melodiat yhdistävät uudet kappaleet hienosti myös aiemmin julkaistuun materiaaliin. Levynjulkaisukiertueen keikoilla kuullaankin laajasti myös Saran vanhoja kappaleita yhtyeen uran varrelta.

Yhtye on aina karsastanut laatikointia ja rinnastusta aikalaisiinsa. Saran ilmaisu on vuosien mittaan aaltoillut raskaskätisestä rockista unenomaiseen ja syleilevään äänimaisemaan niin elektronisia elementtejä kuin terävää pop-melodiatajuakaan kaihtamatta.
Levynteon prosessi on ollut pitkä. Sitä ehtivät edeltää luova tauko, miehistönvaihdos, uusi ohjelmatoimisto ja oman levy-yhtiön perustaminen. Lopputulos on yhtyeen mukaan juuri sitä, mitä lähdettiin aikanaan hakemaan.

”Emme malta odottaa, että pääsemme taas esiintymään livenä yleisölle sekä tanssaamaan ja pitämään hauskaa. Talven keikat antoivat hyvää suuntaa sille, mitä tuleman pitää ja nyt bändi on entistäkin paremmassa keikkakuosissa.”, Joa Korhonen kertoo.

Gatefold-muodossa julkaistava vinyyli-LP on jo ennakkomyynissä Levykauppa Äxässä. Levykauppojen lisäksi albumi tulee saataville myös digitaalisten kanavien kautta.

SOLUS-pitkäsoiton yhteydessä julkaistaan myös single ”Helvettiin”. Kappaleen video on nähtävillä Youtubessa ja Vimeossa.

Levynjulkaisukiertueen keikat:
Ke 23.3. Klubi, Tampere (w/ Modernistit)
To 24.3. Leipätehdas, Vaasa (w/ The Hearing)
Pe 25.3. Musta Kynnys, Jyväskylä
Su 27.3. Rytmikorjaamo, Seinäjoki
To 31.3. Gong, Turku (w/ Modernistit)
Pe 1.4. Loose, Helsinki
La 2.4. Monttu, Pori

Sara:
Joa Korhonen
Kristian Udd
Andreas Bäcklund
Marko Kivelä

KEIKKAMYYNTI:

Alt Agency / Esa Tontti / esa@altagency.fi / +358 44 563 1430

Alt Agency / Marko Nikula / marko@altagency.fi / +358 40 767 2535

SARA

http://www.facebook.com/saranhuone
Twitter: @saranhuone
Instagram: @sarasolus

 

Facebooktwitterlinkedinmail