Kotimaisen shoegazen ajankohtaisin yhtye Radio Supernova julkaisi tänään kolmannen albuminsa ”Paratiisi”!

3.3.2023

Mansegazen ylivoimainen suunnannäyttäjä Radio Supernova julkaisee tänään uuden albumin – levyjulkkarikiertueelle yhdessä Teini-Pään kanssa!

Mansegaze alkaa olla jo vakiintunut termi kuvaamaan Radio Supernovan persoonallista, vahvasti efektoitua äänimaisemaa.

Levy on täynnä kertsikoukkuja ja erinomaisia melodia- ja sointukulkuja, jotka tiukka rytmiryhmä kutoo yhteen.

– ⭐️⭐️⭐️⭐️ Soundi 2/2023

Mansegazeksi musiikkiaan tituleeraava tamperelainen shoegaze ja dreampop -yhtye Radio Supernova julkaisee tänään kolmannen albuminsa ”Paratiisi”. Levyn julkaisee Soit Se Silti

Tarttuvista melodiakoukuistaan, melankolisen kauniina helisevistä tunnelmista ja valtoimenaan kaikuvista kitarakudelmista tunnettu yhtye sai alkunsa vuonna 2017 rakkaudesta maailmaa suurempia kitaravalleja ja avaruuteen kurkottavia äänimaailmoja kohtaan. Yhtye on herättänyt huomattavasti kiinnostusta myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Yhtyeen musiikki on kehittynyt ”Tähtiin” -levyn (2019) lämpimästä dream pop -tunnelmoinnista ”Takaisin” -levyn (2021) kylmän post punkahtaviin maisemiin. Kumpaakin levyä yhdistää kuitenkin niiden pop-lähtöisyys ja vastustamattomasti päähän soimaan jäävät melodiat. 

Nyt edessä on vääjäämätön. Näköpiirissä häämöttävät muutoksen tuulet. Myrsky hellittää viimein otettaan ja autiomaat puhkeavat kukkimaan. Horisonttiin aukenee aivan uusi, ennen näkemätön maailma. Kylmän ja kolkon maiseman tilalle on syntynyt kukkiva puutarha.

Kahdella aiemmalla levyllään läpi galaksien matkannut yhtye on viimein saavuttanut Paratiisin. Kolmannella albumillaan ”Paratiisi” Radio Supernova on kehittynyt tähän mennessä eheimpään muotoonsa. Levyllä yhtye yhdistää useita eri vaikutteita muodostaen kokonaisuuden, joka on samanaikaisesti sekä äärimmäisen tarttuva että täysin omaan mansegaze-universumiinsa kuuluva. Levyllä saavutetaan valonnopeus, koetaan rakastumisen tunteita, unohdutaan jonnekin vielä hetkeksi, eksytään ja ennen kaikkea ollaan täysillä elossa. Läsnä, tässä, nyt.

On aika laittaa hienoimmat vaatteet päälle ja tanssikengät jalkaan, sillä nyt on juhlien aika. Käy peremmälle, paratiisiin on kutsuttu kaikki.

Maaliskuun aikana Radio Supernova kiertää yhdessä Teini-Pään kanssa ympäri Suomen levyjulkkarikiertueen merkeissä. Katso keikat alta!

Radio Supernova kevään 2023 keikat:

8.3. Klubi, Tampere w/ Teini-Pää
11.3. Musta Kynnys, Jyväskylä w/ Teini-Pää
17.3. Dynamo, Turku w/ Teini-Pää
18.3. Korjaamo, Helsinki w/ Teini-Pää + Kristiina
24.3. Rytmikorjaamo, Seinäjoki w/ Horte + Ludalloy
31.3. Tukikohta, Oulu
1.4. Free’kend, Pyhätunturi

Facebooktwitterlinkedinmail
Radio Supernova