LYYTI JULKAISI KOLMANNEN ALBUMINSA ”NOUSUSSA TAAS”!

4.9.2023

Lyhyessä ajassa niin yleisön kuin kriitikot poikkeuksellisella pop-musiikillaan hurmannut Lyyti julkaisi 1. syyskuuta uuden albumin Nousussa taas.

Nousussa taas on Johanna Kustannukselle kiinnitetyn Lyytin kolmas albumikokonaisuus. Albumi koostuu kymmenestä kappaleesta, joista oli ennakkoon julkaistu singlet Ennätyshelteet, Katastrofin laajuus, 100 kaunaa ja Omakuva. Nousussa taas on taidonnäyte modernia ja lyyristä popmusiikkia. Lyytin musiikkia on kuvailtu myös runoelmapopiksi. Albumin ovat tuottaneet bändissä koskettimia soittava Antti Vuorenmaa ja muun muassa Ursus Factoryn ja Arpan tuotannoista tunnettu Väinö Karjalainen. Lyytin ylistystä kerännyt kakkosalbumi Toiveet ja helyt (2021) toi artistille ensimmäisen Emma-ehdokkuuden sekä Indie Awards Vuoden artisti 2022 -tittelin.

”Nousussa taas on satumainen sekoitus utuista ja iskevää poppia, viihdettä ja kyynelvettä. Tällä levyllä kuuluu musta sellanen entistä itsevarmempi ja voimakkaampi versio musta artistina, joka on jossain määrin syntynyt mun yksityisminän rinnalla osana sellaista kuoresta tulemisen prosessia. Kun oon ruvennut tekemään musaa, oon ollut aika arka ja ujo tyyppi, mutta vähitellen oon musan ja kirjoittamisen kautta päässyt käsiksi mun omaan voimaan ja kirjoittanut itseni oman elämäni päähenkilöksi”, kuvailee Lyyti uutta albumia ja sen tekoprosessia.

Artisti on yhtyeensä kanssa kasvattanut mainetta myös häikäisevänä live-esiintyjänä, jonka heittäytymiskyky tekee jokaisesta keikasta ainutlaatuisen. 

”Tuntuu, että meidän keikat on parhaimmillaan sellaisia rituaaleja, joissa sekä me ja yleisö eletään läpi vaikeita asioita ja suuria tunteita ja tullaan ulos vahvempina. Nää bändin kanssa jaetut kokemukset ja tuhannet ajokilsat kuuluu myös tolla levyllä”, Lyyti kommentoi keikkailua.
.
Lyyti nähdään albumikiertueella seuraavasti:
21.9. Tavastia, Helsinki
22.9. Klubi, Tampere
29.9. Dynamo, Turku
6.10. 45 Special, Oulu
26.10. Pannuhuone, Kuopio
27.10. Kulttuurikellari, Savonlinna
28.10. Kulttuuritehdas, Siihtala, Joensuu
3.11. Kalevan Navetta, Seinäjoki
11.11. Musta Kynnys, Jyväskylä
18.11. Torvi, Lahti
2.12. Sellosali, Espoo
7.12. TBA
16.12. TBA

Kevään ja kesän 2024 keikat nyt myynnissä!

Keikat myy:
Henri Tuunanen
Alt Agency & Management
henri@altagency.fi
+358 50 493 7465

Lisätiedot ja haastattelut:
Meri Timgren
Johanna Kustannus
meri.timgren@umusic.com
+358 50 5455770

Facebooktwitterlinkedinmail
Lyyti