Saksalaisen Kadavar-yhtyeen levy-yhtiölle Robotor Recordsille sainattu Polymoon julkaisee odotetun kakkosalbuminsa ”Chrysalis” musiikkivideon kera perjantaina 17.2.2023!

16.2.2023

Debyyttialbumillaan huomiota maailmalla herättänyt kotimaisen neo-psykedelian ajankohtaisin yhtye Polymoon julkaisee toisen albuminsa ”Chrysalis” perjantaina 17. helmikuuta 2023. Viimeinen single, ja albumin target track ”Viper At The Gates Of Dawn” julkaistaan albumin yhteydessä musiikkivideon kera. ”Chrysalis” julkaistaan saksalaisen Kadavar-yhtyeen luotsaaman Robotor Recordsin kautta.


Psykedeelinen rockmusiikki on ollut aina ennen kaikkea keino vapautua ja päästää ajatukset harhailemaan. Progressiivinen rock taas on jatkuvasti pyrkinyt ruokkimaan ajattelua ja laajentamaan käsitystämme siitä, mitä edes kutsumme musiikiksi. Polymoonin musiikillisessa universumissa nämä kaksi galaksia kohtaavat ja synnyttävät progressiivisen psykedelian taivaalle uuden tähden.

Tampereella 2018 perustettu Polymoon on ottanut ohjakset ja opastaa meidät läpi madonreikien, kaninkolojen ja mustien aukkojen sekä takaisin omaan tietoisuuteemme. Vuonna 2020 Svart Recordsin toimesta julkaistun Caterpillars of Creation -debyyttialbumin jälkeen yhtye kirjoitti levytyssopimuksen saksalaisen Kadavar-yhtyeen luotsaaman Robotor Recordsin kanssa, ja nyt Polymoonin toinen albumi, Chrysalis, on valmis laukaistavaksi kiertoradalle.

Yhtye tiivistää musiikillisen ytimensä seuraavasti: ”Musiikissamme euforia ja melankolia yhdistyvät sekä ohjaavat kuulijan toiselle tietoisuuden tasolle – palvomaan psykedelian monoliittia.” Niitettyään kotimaassaan mainetta huumaavana liveyhtyeenä Polymoon ottaa askeleen eteenpäin. 17. helmikuuta 2023 ilmestyvällä toisella albumillaan yhtye muuntaa äänimaisemansa kukoistavaksi psykedeeliseksi matkaksi. ”Olemme ottaneet vaikutteita musiikkiimme muun muassa psykedeelisestä ja progressiivisesta rokista sekä shoegazesta”, yhtye kertoo. ”Debyyttialbumillamme houkuttelimme kuulijoita liittymään joukkoomme mystisen verhon taakse, mutta uudella levyllämme emme ole enää piileskelevä muodoton entiteetti. Nyt verhot ovat avautuneet ja alkaa metamorfoosin toinen vaihe, jossa kaikki on esillä eikä mitään enää jätetä varjoon.”

Kuten yhtyeen esikoislevynkin nimi, Chrysalis viittaa hyönteismaailmaan ja kuvastaa kaunista metamorfoosia: kotilo avautuu, ja vastikään muodostuneet siivet valmistautuvat lentoon. Lopputuloksena on yhtye, joka on paitsi kehittänyt vaativaa äänimaailmaansa myös tehnyt siitä dynaamisemman ja helposti lähestyttävämmän entistä voimakkaamman lavapresenssin myötä. ”Caterpillars of Creationin julkaisun jälkeen halusimme keskittyä sävellystyön sijaan keikkailuun ja ottaa jalansijaa uutena bändinä Suomen pienessä psykedeelisen musiikin skenessä”, he toteavat. ”Olemme luovia ihmisiä ja jokainen meistä on jatkuvasti luomassa jotain uutta, joten pinnan alla pulppuili luomistyön tauosta huolimatta. Jossain vaiheessa olimme treenanneet ja soittaneet debyyttialbumimme kappaleita niin paljon, että oli pakko päästä työstämään uutta materiaalia.”

Yhtyeen luonnollinen kehitys on johtanut Chrysalis-albumin haastavaan psykedeliaan – valtaviin riffeihin, monikerroksisiin ja spontaaneihin väliosioihin sekä yhtyeen jäsenten tyylitajuiseen vuorovaikutukseen. ”Haluamme yksinkertaisesti kehittyä ja kasvaa muusikkoina ja taiteilijoina”, yhtye toteaa. ”Paneudumme yhä syvemmälle soittimiimme ja pyrimme keksimään uusia tapoja ajatella musiikkiamme myös soitintemme ulkopuolelta. Siten voimme löytää tavan ilmaista itseämme sekä yksilöinä että yhtyeenä.”

Vaikka yhtye pitikin taukoa uuden musiikin kirjoittamisesta, uuden levyn kirjoitustyö alkoi jo ennen debyyttialbumin julkaisua. Ensimmäisenä syntyi monumentaalinen kappale ”Instar”, joka on sekä kaunis että pahaenteinen portti Chrysaliksen maailmaan. ”Instar sävytti tunnelman koko albumille ja sen säveltämistyössä oli meille samanaikaisesti tuttuja ja uusia piirteitä. Nojasimme progressiiviseen rockiin ja jopa popmusiikkiin, mutta pidimme kuitenkin mielessä, että musiikkimme kivijalkana on ja tulee aina olemaan rock n’ roll.” Yhteisten jamien pohjalta muodostetut kappaleet äänitti, miksasi ja tuotti Kadavar-yhtyeen rumpali Tiger Bartelt studiollaan Berliinissä. Polymoon äänitti studiossa kappaleet siten kuin ne kuuluisikin soittaa – livenä. ”Livenä äänittäminen antaa meille mahdollisuuden vapautua ja reagoida toistemme soittoon – kokea musiikin puhtaimmassa muodossaan.”

Chrysalis-levyllä murskaava raskaus ja haikeat melodiat rönsyilevät fraktaaliseksi väriloistoksi. Chrysalis on albumi, joka vaatii kuulijaltaan paljon, mutta myös antaa tarkkaavaisimmille paljon takaisin. Tämä ei ole pikaruokarokkia, joka paljastaa kaiken ensikuuntelulla. Tämä on levy, joka palkitsee psykedeelisestä rockista kiinnostuneita kuulijoitaan galaksienvälisellä seikkailullaan. Levyn massiivisesta avausraidasta käärmeen lailla kiemurtelevaan päätösraitaan asti Polymoon luo itsensä uudelleen Chrysalis-albumilla. He ovat julkaisemassa tietämättään erään lähiaikojen kiinnostavimmista ja kiehtovimmista psykedeelisen rockin levyistä. Kohti ääretöntä ja sen yli.

Tiedote: Björn Springorum
Suomennos: Tuomas Heikura

Kappalelistaus:
Crown Of The Universe
Wave Back To Confusion
Instar
Set The Sun
A Day In The Air
Viper At The Gates Of Dawn

Kuuntele ”Chrysalis” täältä:
https://polymoon.lnk.to/Chrysalis

https://www.youtube.com/watch?v=-QRFFYpHWx8

Facebooktwitterlinkedinmail