Tajunnan räjäyttävä Horte julkaisi tänään kakkosalbuminsa! Keikat myydään nyt!

27.8.2021

Horten toinen albumi Maa antaa yön vaientaa ilmestyi tänään berliiniläisen Pelagic Recordsin kautta!


Arvaamattomia ja alati eläviä utuisia tunnelmia luova Horte julkaisi tänään kakkosalbuminsa Maa antaa yön vaientaa. Vuonna 2017 nimeään kantavan esikoisalbuminsa ja seuraavana vuonna Harha-EP:nsä julkaissut Horte siirtyy uuden levyn myötä kansainvälisille vesille solmittuaan diilin berliiniläisen Pelagic Recordsin kanssa.

Oranssi Pazuzun Juho Vanhasen tuottama albumi on syntynyt huomattavasti perinteistä bändialbumia laajemmalla soitin- ja äänilähdepaletilla, ja levy onkin omiaan hyvillä kuulokkeilla tehtyyn paneutumiseen. 

”Keräämme äänimateriaalia vaihtelevista lähteistä. Kappaleisiin päätyy mitättömiltäkin tuntuvia palasia, joilla on tehtävänsä. Vaikuttimien kirjo on mittava, mutta myös tarkoin aseteltu”, bändi kertoo ja jatkaa:

”Musiikin tekeminen on meille äänen ja hetken läpileikkaavaa peilailua, ihmettelyäkin. Maa antaa yön vaientaa on hiljalleen kehittyvä kokonaisuus, joka kannattaa kuunnella alusta loppuun. Se jatkaa aiempien julkaisujen mukaista muuttuvan muodon ja kielen käsittelyä.”

Horte on tullut tunnetuksi abstrakteista suomenkielisistä sanoituksistaan, jotka vahvasta suomalaisuudestaan huolimatta – tai juuri niiden mystisyyden vuoksi – tuntuvat toimivan myös rajojemme ulkopuolella. Yhtye onkin kerennyt jo esiintymään esimerkiksi kuuluisalla Roadburn-festivaalilla Hollannissa.

Vaikeasti kategorisoitava Horte sekoittaa musiikissaan taitavasti mm. experimental-, dreampop-, shoegaze-, electronic- sekä art rock- genrejä. Silti kuulijoita on myös laajalti esimerkiksi metallimusiikin ystävissä. Aiemmin muun muassa Kairon; IRSE!– ja PH -kokoonpanoissa tutuksi tulleet tekijät aikovat antaa luovuutensa soljua vastakin varsin hallitsemattomasti.

Kuuntele Maa antaa yön vaientaahttps://open.spotify.com/album/3XouWvfteEPl746dy2Mpps?si=vSaMcHDAQOmVFjE7sPsMXA&dl_branch=1

Lisätiedot:
Instagram: https://www.instagram.com/hortesound/
Facebook: https://www.facebook.com/hortesound
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5iRDlArmxJJpO1YXwaZkHi?si=tvy_01ZnRYaMIzLnksGPPw&dl_branch=1
Levy-yhtiö: Pelagic Records

Horten keikat myy:
Jesse Jaksola
jesse@altagency.fi
+358 40 357 3554

Facebooktwitterlinkedinmail