Uusi agentti Waldemar Blommendahl ja lisäyksiä rosteriin

2.10.2018

Waldemarin myötä Altin rosteriin uusina lisäyksinä Kuudes Silmä, Miettiin ja Romanssi.

Kuudes Silmä

Jo lähes vuosikymmenen kotimaan postpunk kentällä operoinut Kuudes Silmä on olemassaolonsa aikana onnistunut vakiinnuttamaan asemansa suomisynkistelyn eliittiin. Kylmien kellareiden kautta pimeisiin yksiöihin kulkevat tarinat ovat vankkumaton osa yhtyeen lohdutonta tematiikkaa.

Kaksi albumia ja kasan pienlevyjä julkaissut yhtye on ehtinyt saamaan osakseen kiinnostusta myös ulkomaisissa musiikkipiireissä sekä -lehdissä. Kiinnostuksen myötä kvartetti onkin kiertänyt neljä kertaa Euroopassa, kolme kertaa Venäjällä, sekä kerran Amerikassa.

Yhtyeen viimeisin, vuonna 2017 Svart Recordsin toimesta julkaistu albumiPelko, sai laajalti mairittelevia arvioita kotimaissa musiikkimedioissa, ja saavutti yhtyeelle laajempaa suosiota myös punk-piirien ulkopuolella. Tällä hetkellä yhtye valmistelee kolmatta täyspitkää albumiaan.

Miettiin

Paniikkihäiriötä turpaan! Miettiin on yksi tämän päivän suomi-punkin kiinnostavimmista ja innovatiivisimmista nimistä. Solisti Vili-Petteri Miettiiniin henkilöityvä yhtye on tunnettu arvaamattomana sekä energisenä live-esiintyjänä, joka ei varsin jätä yleisöään kylmäksi. Bändin soinnissa 90-luvusta muistuttavat melodiat kohtaavat raa’an arkirealistiset sanoitukset, joista kukin meistä voi helposti itsensä löytää. Tosikkomaisuudesta ei yhtyettä silti voi syyttää, vaan meininki on mukaansatempaavaa ja vapauttavaa!

Miettiin on tehtaillut lukuisia, nyt jo loppuunmyytyjä pienlevyjä, sekä vuonna 2017 julkaistun LP:n Pitäs Vissiin Elää. Svart Records julkaisee alkuvuodesta 2019 yhtyeen uuden albumin Miettiin Ja Bändin Jätkät.

Romanssi

Romanssi on kahden dekadenssinkipeän haaveilijan muodostama synthpop-duo. Rovaniemeläislähtöinen kaksikko on aikaisemmilla, tarkoin valituilla live-esiintymisillään ehtinyt luoda nopeasti kasvavan kulttimaineen eri alakulttuuriympyröissä punkskenestä klubiympäristön kautta taidepiireihin.

Romanssin mustanpuhuva, mutta tanssittava musiikki on löytänyt aineksensa hämyisistä fetissiklubeista ja pintaliitodiskoista. Musiikissa yhdistyvät eteenpäin vyöryvä koneistettu rytmi, kylmän tunteelliset melodiat sekä haikeat, mutta vaaralliset vokaaliosuudet. Ennakoluulottomat esiintymiset nostavat musiikin rinnalle myös vahvan visuaalisuuden, mahdollistaen näin mahdollisimman kokonaisvaltaisen, ruumiillisen kokemuksen.

Romanssi on huulipunajäljet tyhjässä tuopissa, kyyneleiden ja hien poskille levittämää maskaraa ja värivalojen hehku yökerhon tahmealla lattialla. Päättymätön vaellus aamuun asti kestäneiltä jatkoilta seuraavan yön etkoille.

 

YHTEYSTIEDOT
Waldemar Blommendahl
waldemar@altagency.fi
+358 44 041 5068

Facebooktwitterlinkedinmail