MARKUS KRUNEGÅRD JULKAISI TÄNÄÄN ENSIMMÄISEN SUOMENKIELISEN SOOLOALBUMINSA!

8.9.2023

Aiemmin Ruotsissa mainetta kerännyt Markus Krunegård julkaisi tänään ensimmäisen suomenkielisen sooloalbuminsa Nokia & Ericsson helsinkiläisen All That Plazz -levy-yhtiön kautta. 

Ruotsinsuomalainen laulaja ja lauluntekijä Markus Krunegård julkaisi odotetun ensimmäisen suomenkielisen sooloalbuminsa Nokia & Ericsson tänään 8. syyskuuta. Albumilta julkaistut singlet Miss Joensuu, Mä tykkään sust ja Maybe / Mayday ovat nousseet otsikoihin ja soittolistoille niin Suomessa kuin Ruotsissakin. 

Ruotsissa ja ruotsiksi jo lähes kaiken saavuttanut Krunegård ymmärsi yksin koleana aamuna kitaransa kanssa Los Angelesissa istuessaan, että hänellä on pakottava tarve tehdä taidetta suomeksi. Los Angelesissa olisi ollut mahdollisuus säveltää hittejä Sam Smithin levylle, mutta Krunegårdin sisäinen palo sanoi toisin. Krunegårdin kokema puhdistava katarsis tiivistyi albumiksi, joka jo itsessään on merkkipaalu menestyneen artistin uralla. Krunegårdille Nokia & Ericsson on monella tapaa yhtä merkityksellinen levy kuin hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Markusevangeliet (2008), tätä symboloi myös se, että albumien kansikuvat on otettu samassa paikassa. 

Henkilökohtaisella ja monipuolisella albumillaan Krunegård käsittelee itsensä hyväksymistä sellaisena kuin on, oman identiteettinsä rikkauksia ja häpeää, rakkautta sekä kahden kulttuurin yhtäläisyyksiä, eroja ja niiden välimaastossa elämistä. Taitava lauluntekijä osaa hämmästyttävällä tavalla käyttää kappaleissaan mausteina naivismin ja hittipopin keinoja. Levyn nimi Nokia & Ericsson on tästä hyvä esimerkki, alkuun jopa hupsulta kuulostava nimi kätkee sisäänsä viisauden kahdesta kulttuurista ja siitä kuinka kaikki elämässä on vain väliaikaista. 

Krunegårdin itsensä lisäksi levyn tuottajana toimii hyvä ystävä Patrik Berger (Robyn, The Hives, Lana Del Rey, Charli XCX, Bleachers). Krunegårdin lisäksi kappaleita ovat olleet miksaamassa toinen hyvä ystävä Christoffer Roth (The Concretes, Caesars, Thåström, Moneybrother) sekä Lasse Mårtén (Lykke Li, Primal Scream, Franz Ferdinand). Rumpalina levyllä kuullaan Lars Skoglundia (Lykke Li, Shout Out Louds, Peter Björn & John), joka on Krunegårdin vanha bändikaveri yhtyeestä Laakso. Faktaa: Fucked Up -kappaleen jousista vastaa Erik Arvinder (Avicii, John Legend, Lykke Li, Childish Gambino).

Markus Krunegård – tulevat keikat:

Markus Krunegård på Mosebacke, Tukholma:
19.9. Rock på finska ’(Mukana Arppa ja Lala Salama)
20.9. No more Trubadur LET’S ROCK
22.9. En OVANLIG konsert på svenska / Loppuunmyyty
23.9. En VANLIG konsert på svenska / Loppuunmyyyty

Suomen keikat:
4.10. Lost In Music, Tampere
7.10. G Livelab, Helsinki (levyjulkkarit)
14.12. After Eight, Pietarsaari
15.12. Dynamo, Turku
16.12. Telakka, Tampere

Keikat myy:
EsaTontti
Alt Agency & Management
esa@altagency.fi
+358 44 563 1430

Lisätiedot ja haastattelut:
Aleksi Pahkala
All That Plazz
aleksi@allthatplazz.com
+358 40 764 3365

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail