SUOMALAINEN 1990-LUVUN POP-YHTYE WILMA TEKEE PALUUN KEIKKALAVOILLE JA ON SAMALLA LISÄTTY ALTIN ROSTERIIN!

4.9.2023

Anna Kuoppamäen ja Hans Anderssonin perustama Wilma-yhtye soitti itsensä musadiggarien ja kriitikoiden sydämiin heti Pölyä kuusta -debyyttialbuminsa myötä vuonna 1992. Jo ensimmäinen single Lautalla antoi lupauksen, että Suomi-rock -maaperään oli halkeamassa ihana railo. Sieltä hohkasi Wilman lempeän haikeasti leijuva, mutta tyylikkäillä kitaran särähdyksillä ja psykedelian suuntaan kumartavilla urkuriffeillä ryyditetty musiikki. Biisejä saattoi häpeilemättä verrata sellaisiin britti-indien ja dream-popin uranuurtajiin kuin The Primitives, Cocteau Twins ja Lush

Claudius-albumillaan vuonna 1993 Wilma sukelsi syvemmälle kokeelliseen, My Bloody Valentine -tyyppiseen kitaravallitaivaaseen. Kolmas, Suuri Valkea -albumi vuodelta 1996 tavoitti isompiakin yleisöjä. Albumin kone- ja elektrovaikutteisia soundeja oli tuottamassa nimekäs joukko, johon kuului muun muassa A.W. Yrjänä. Lovestore-albumi vuodelta 2000 sisältää puolestaan jopa 60-lukulaisia tyttöbändi-tunnelmia ja esimerkiksi sofistikoituneesti rokkaavaa singlehittiä Siskot on verrattu Blondieen. Pian neljännen albumin ja sitä seuranneiden keikkojen jälkeen Wilman bänditoiminta hiipui.

Menneen ja tulevan suhde elää kuitenkin jatkuvassa muutoksessa. Niinpä Wilma heräsi Ruususen unestaan juhlimaan ensilevynsä julkistamisen 30-vuotispäivää kevättalvella 2022. Tunteikkaan jälleennäkemisen äärellä yhtyeen jäseniä alkoi kutkuttaa ajatus paluusta niihin maagisiin hetkiin, joissa musiikki yhdistää ihmiset lavalla ja sen edustalla. 

Nyt Wilma tekee paluun keikkalavoille vuoden 2024 alussa. Tammikuussa yhtye nähdään ainakin Tampereella sekä Helsingissä.
Keikat ovat myynnissä nyt!

Wilma keikat 2024:
19.1. Tullikamarin Klubi, Tampere
31.1. Tavastia, Helsinki

Keikat myy:
Esa Tontti
Alt Agency & Management
esa@altagency.fi
+358 44 563 1430

Facebooktwitterlinkedinmail