Post-punk -yhtye Kesä Altin rosteriin!

11.4.2018

Helsinkiläinen post-punkista ja uudesta aallosta ammentava Kesä on kiinnitetty Alt Agencyn edustukseen!

Toisen levynsä Aukea toukokuun loppupuolella 25.5. julkaiseva Kesä on kaikkea muuta, mitä aurinkoon ja kukkaniittyihin viittaavan nimen perusteella voisi odottaa. Kyseessä on yhtye, joka seilailee voimakastunteisen suomalaisen synkänpuhuvan popin aluevesillä, poiketen vauhtisokeana elektronisvivahteisella vyöhykkeellä sekvensoitujen syntetisaattoreiden ja kirurgisella tarkkuudella sykkivien rumpukoneiden koekeittiöissä. Melodiset bassolinjat, analogista lämpöä puhaltavat kosketinmatot ja repivät kitarakudelmat luovat pohjan laulaja Toni Salmisen ilmavalle fraseeraukselle.

Yhtye herätti kiinnostusta ja kuhinaa jo ensisingleillään, ja Svart Records julkaisikin Kesän ensimmäisen bändin nimettömän äänitteen keväällä 2015. Svart Records toimii julkaisijana myös yhtyeen tulevalle Aukea albumille, joka julkaistaan toukokuun lopussa. Jos yhtyeen nimetön debyyttialbumi nojasi sanoituksissaan laulaja Toni Salmisen nuoruusvuosien nostalgiaan ja muistijälkien mosaiikkiin, vaelletaan Aukealla temaattisesti yön ja valveen aikaansaamissa muuntuneissa tajunnantiloissa.

Aukean kuvaamien aamuyön tuntien vaihtoehtoisessa todellisuudessa loisteputket valaisevat metsän sydämestä siintävää hakkuualuetta, lootuksenkukat kasvavat kulkijan jalanjäljistä ja yhdeksättä ilmansuuntaa paikannetaan lähettämällä savumerkkejä tietoisuuden konehuoneeseen. Aukea on paitsi kurkkuun takertunut käsky etsiä ja avata itse solmittuja solmuja, myös tila, josta mikään mennyt ja nykyinen ei löydä piilopaikkaa.

Tulevalta albumilta julkaistiin juuri ensimmäinen single Tulta tuijotin, jonka musiikkivideo kumartaa Andrei Tarkovskin Stalker-elokuvan viimeisten minuuttien majesteetilliselle pysähtyneisyydelle.

Tervetuloa, Kesä!

Keikkamyynti: Henri Tuunanen / henri@altagency.fi / +358 50 493 7465

Facebooktwitterlinkedinmail