Esa Kotilainen ja Iron Country Sisters Altin edustukseen!

13.2.2018

Alt Agency voi ylpeänä ilmoittaa, että syntetisaattorivelhona ja -legendana tunnettu Esa Kotilainen ja ihastuttava roots-vaikutteinen siskotrio Iron Country Sisters on lisätty keikkamyyntirosteriin.

 

Iron Country Sisters on vuonna 2014 perustettu helsinkiläinen englanninkielistä roots-vaikutteista musiikkiaan esittävä siskotrio. Rautamaan siskosten yhtye yhdistelee popin purevuutta, folkin herkkyyttä, bluesin rosoa ja kantrin kaihoa, ja soundi nojaa vahvasti kolmiäänisiin lauluharmonioihin. Siskosten persoonalliset lauluäänet soivat yhdessä upeasti jokaisen toimiessa vuorollaan myös solistina. Akustisten kitaroiden ja viulun soundia kasvattavat kvartetti- ja kvintettikeikoilla myös basso ja rummut.

Ismo Alangon ”Aino ja Ali” (Pannaanko pakasteet pieneen pussiin?) -julkaisullakin vieraillut yhtye on kerännyt yleisöä keikkailemalla ahkerasti, mm. 2017 Provinssissa. Ihastusta herättänyt ensisingle ”Lonely Tune” julkaistiin 2016 musiikkivideon kera ja tällä hetkellä valmisteilla on vuonna 2018 julkaistava kokopitkä debyyttialbumi, jolta jo julkaistu ”Bonfire”-single antaa esimakua.

 

Progetaustainen Esa Kotilainen puolestaan tunnetaan kotimaisen kosmisen rockin suunnannäyttäjänä, syntetisaattorikuiskaajana ja tuotteliaana säveltäjä-muusikkona.

Sekä progressiivisen, sähköisen elektronisen musiikin että syntetisaattoreiden mestarina tunnetun tienraivaajan kunnioitettava taiteellinen työ on merkittävä osa kotimaista musiikkihistoriaa. 70-lyvylla uransa aloittanut sekatyömiehen monenkirjavalle uralle on mahtunut pestejä niin Dannyn bändistä Wigwamiin kuin Hectorin yhtyeestä Tasavallan presidenttiinkin.

Kotilaisen 1977 julkaisema ensimmäinen soolojulkaisu ”Ajatuslapsi” on jäänyt aikansa merkittäväksi virstanpylvääksi kotimaisena syntetisaattorialbumina ja ambienttina. Sittemmin Kotilainen on säveltänyt useita julkaisuja, joissa yhdistyy taidokas pitkälle viety efektiivisyys ja tuntemattomissa aika-avaruuksissa soljuva visuaalisuus.

Facebooktwitterlinkedinmail